Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. mai 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 2. mai kl 22.30
U (7:10)

U på tirsdag

...presenterer et skuespillertalent fra Hølen som søker lykken i Los Angeles, et journalisttalent med frilansoppdrag for Dagbladet og en kommende storpolitiker som i dag er leder for Unge Venstre. Ellers har Aggie, Silje, Håvard og Kjersti traktornytt, slanketips og mye mer på menyen i kveldens utgave.

U-redaksjonen tar sine seere på alvor. I kveldens program anbefales derfor nyttige hobbyer for slappe maikvelder. Kjersti kommer med det siste nye innen traktorer, og skal du slanke deg, er tipset en spesiell slankedrakt. Ellers blir det en reise jorda rundt på 80 sekunder, Anton Corbjin, Metallica og U2.

Skuespillertalent
Kveldens hovedreportasje er om Morgan Davidsen (25) fra Hølen. Han bor nå i Los Angeles i USA og vil bli filmstjerne i Hollywood. Morgan drømmer om å bli oppdaget på den klassiske måten, men innser at man kanskje må gå veien om reklame og statistjobbing. \"Dette er sikkert den hardeste bransjen du kan prøve å slå gjennom i\", sier Morgan.

Etter fire år på dramaskole i Minneapolis flyttet han til LA for seks uker siden og har nå installert seg på et firemannsrom på et ungdomsherberge rett ved \"walk of fame\". Det er mange som har de samme drømmene som Morgan, og han legger ikke skjul på at han mister motet innimellom. Samme hvor håpløst det av og til kan synes, er Morgan fast bestemt på å få en rolle på lerretet.

Journalisttalent
Magnus Rønningen er kveldens første gjest i studio. Han fikk sin første sak på trykk i Dagbladet da han var 16 år, og etter dette lagde han og en kamerat sin egen ungdomsavis på Otta med den hensikt å bruke den som CV når de skulle søke på journalistjobber senere. Det viste seg å være en god idé. Til tross for sin unge alder (20 år) jobber han i dag som fast frilanser i Dagbladets kulturavdeling. Han synes det er morsomt å skrive om kjendiser og musikk, men vil jobbe mer med nyheter etter hvert.

Aggie har invitert Rønningen både for å ta et oppgjør med tabloidjournalistikken, og ikke minst for å konfrontere ham med en sak fra gamle dager: Rønningen intervjuet nemlig Aggie for Forsvarets Forum for en tid tilbake.

Politikerspire
Jennie Johnsen er 22 år og er leder i Unge Venstre. Jennie har gjort seg bemerket som kjapp og veltalende og er ansett som den kommende stjernen i partiet. Hun ble medlem av bystyret i Skien da hun var 17 år, og hun kaller seg selv for liberalist. Hun mener at folk burde få større frihet, men ta mer ansvar i forhold til det sosialdemokratiske samfunnet. Den siste tiden har hun fått mye oppmerksomhet fordi hun har tatt til orde for avkriminalisering av narkotika.
Jennie er en kommende storpolitiker, og Håvards mål med intervjuet er derfor: \"Dette er intervjuet Dagsrevyen skal vise klipp fra den dagen Jennie blir partileder\".

Send en mail til u@nrk.no, eller SMS: send u til 1987

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
1.Magnus Rønningen og Jennie Johnsen er gjester i kveld.
NRK_foto Anne Liv Ekroll.
2. Magnus og Jennie sammen med Aggie, Rune, Silje, Håvard og Kjersti. NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. De fem programlederne.

Egenprodusert underholdnings- og kulturprogram
Pressekontakt U: Åse Mørk (ase.mork@nrk.no) 23 04 20 50
Redaksjonsledere U: Marius Hoel (marius.hoel@nrk.no) 23 04 53 46 og Jan Strande Ødegårdstuen (jan.strande.odegardstuen@nrk.no) 23 04 85 16
Pressetjenesten NRK: Sabine Hammari (sabine.hammari@nrk.no) 23 04 99 18
2