Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mai 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Onkel Skrue i Aidensfield

Konstablene i Aidensfield får en kidnappingssak i fanget – f.v. Mike (Jason Durr), Phil (Mark Jordon) og Craddock (Philip Franks). (Foto: Yorkshire TV)
Konstablene i Aidensfield får en kidnappingssak i fanget – f.v. Mike (Jason Durr), Phil (Mark Jordon) og Craddock (Philip Franks). (Foto: Yorkshire TV)
Den nye banksjefen Gordon Stringer viser seg å være litt av en penge-innkrever og gjør livet surt for folk i Aidensfield. Særlig gjelder det for den lokale bonden Jack Dugdale som ligger etter med avdragene på gården. Snart har banksjefen fått et oppnavn: Onkel Skrue. Så en dag rømmer Stringers sønn hjemmefra pga. mobbing på skolen.

Banksjefens sønn, Noel, føler han blir mobbet fordi faren er upopulær i byen. Nå vil tilfellet at han slår seg sammen med Paul Dugdale, den gjeldsrammede bondens sønn, og stikker av.

Senere blir banksjefen oppringt av en som sier han har kidnappet Noel, og det er snakk om store løsepenger.

Forsvinningsmysterium
Ikke lenge etter står bonden Jack Dugdale som mistenkt for kidnapping og pengeutpressing. Politiet i Aidensfield begynner å skygge ham, men å få noe på Dugdale er verre. Og å finne Noel er like vanskelig.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()