Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. februar 2007 kl 21.30 Størst av alt

Bestemor i tiltaleboksen

Beate Røst (Lise Fjeldstad) og forsvarsadvokaten Jørgen Eik (Kåre Conradi). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Beate Røst (Lise Fjeldstad) og forsvarsadvokaten Jørgen Eik (Kåre Conradi). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Den respekterte advokaten Anders Røst er funnet skutt og drept utenfor sitt hjem. Familien er fortsatt lamslått etter drapet da de blir rammet av et nytt sjokk: I begravelsen blir hans hustru Beate arrestert og siktet for mordet. Inn kommer en ringrev av en forsvarsadvokat i Kåre Conradis skikkelse.

For Camilla Røst Halvorsen er det helt utenkelig at moren kan være involvert i drapet. Hennes mann Dag, som arbeidet i svigerfarens advokatfirma, opptrer først som Beates forsvarer, men innser snart at han kommer i en vanskelig dobbeltrolle. I stedet kontakter han Jørgen Eik, en erfaren og målbevisst forsvarsadvokat.

Samtidig kommer Dag over opplysninger som viser at Anders gjorde noen merkelige disposisjoner like før han døde.

Barnebarn i krise
Frida (Julia Bache-Wiig) og Ben (Kristofer Hivju). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Frida (Julia Bache-Wiig) og Ben (Kristofer Hivju). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
17 år gamle Frida, som er politiets eneste øyenvitne, sliter tungt etter drapet. I sin fortvilelse drives hun vekk fra familien og søker mot den langt eldre kaféeieren Ben. Hun har også vanskelig for å takle all oppmerksomheten hun får fra omgivelsene som barnebarn av den drepte.

For drapet på Anders Røst utløser et vell av spekulasjoner i pressen, og sensasjonsjaget legger ytterligere press på den hardt prøvede familien.

Ikke minst Erling fortviler over det han opplever som mistenkeliggjøring av bestefaren, som var hans store forbilde. Etter hvert kommer han i kontakt med Anders’ sekretær Nina, og det blir avgjørende for den unge jusstudenten på flere måter.

Om "Størst av alt"
Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen har regissert NRK Dramas nye storsatsing "Størst av alt", et annerledes morddrama sett fra de pårørendes ståsted. Det handler om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner – og om et drap som forandrer dem for alltid.

Gjennom seks episoder, som utspiller seg i løpet av et halvt år, følger vi familien Røst Halvorsen. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2007)
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Berget), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer