Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. mars 2005 kl 20.10 Ved Kongens bord

Drap og politikk

Tove Steen (Anneke von der Lippe) får problemer med å holde familien samlet. (Foto: Helge Semb, NRK)
Tove Steen (Anneke von der Lippe) får problemer med å holde familien samlet. (Foto: Helge Semb, NRK)
Forrige episode ble avsluttet med at Jørgen Grans venn Tomskij ble meid ned og drept av en bilist. Gran undersøker om hendelsen kan ha forgreininger til noen i den norske regjering. Helseminister Steen går på en smell da hun sonderer terrenget for å få til en ny donorlovgivning.

Vennskapet mellom Tove Steen og Jørgen Gran er også problematisk. De omgås privat, og Tove ser hun må passe seg for hvilken informasjon hun gir til Jørgen, nettopp fordi han er journalist og har sin egen agenda. Jørgen har en sterk mistanke om at Tove og Harald Dahl er mer enn kolleger…

Helseministeren får grønt lys fra partiformann Tangen til å foreta uformelle sonderinger hos opposisjonen når det gjelder donorlovgivingen. Det vil si at hun skal forhøre seg hos Harald Dahl. Hennes henvendelser kommer sosialminister Erna Udvang for øre. Hun blir rasende og beskylder Tove for å svikte regjeringssamarbeidet ved å forhandle med opposisjonen bak sine regjeringsfellers rygg.

Opphetet stemning
Spenningen mellom Tove og Harald er til å ta og føle på. Begge sliter med lojalitetsfølelse overfor sine ektefeller, men likevel lar de seg rive med.

Og det kan hende at noen har dem under observasjon… For ryktene har begynt å gå. Arvid føler noe er galt og reiser hjem til Norge.

Om serien
Helseøkonom Tove Steen (Anneke von der Lippe) blir kastet inn i rollen som statsråd på et øyeblikks varsel, og finner snart ut at helse er et spørsmål om liv og død i mer enn én forstand.

I seks spennende timelange episoder av "Ved Kongens bord" får vi følge hennes kamp for å finne fotfeste i en ny virkelighet, å vinne frem med sine hjertesaker og samtidig bevare et familieliv. Serien har et omfattende persongalleri, med en perlerad av Norges fremste skuespillere i rollene.

"Ved Kongens bord" bygger på omfattende research, med kontakter i departement, regjeringskontorer og avismiljø. En av konsulentene har vært tidligere stabssjef ved statsministerens kontor, Jonas Gahr Støre.

Leidulv Risan ("Blodsbånd", "Fire høytider") har skrevet manus sammen med ektefellen Nina Sandås, og står også for regien. Forfatterne Roy Jacobsen og Arne Berggren har medvirket i dialog- og manusarbeidet.

Dramaserie i 6 episoder à 58 minutter
Produksjon: NRK Drama
Regi: Leidulv Risan
Manus: Leidulv Risan og Nina Sandås
Foto: Helge Semb
Prosjektleder: Tore Bergstrøm
I rollene: Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud, Lasse Lindtner m.fl.
Pressekontakter: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64

LENKER
  • Komplett rolleliste