Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. februar 2001 kl 23.25 Nattkino: Møte i Paris

Nattkino: Møte i Paris (t)

NRK1 lørdag 3. februar kl 23.25
Nattkino: Møte i Paris

Hverdagen etter Paris

Billy Crystal er både medforfatter, regissør og hovedrolleinnehaver i denne romantiske
komedien om Mickey som møter Ellen på flyet til Paris. De to blir hodestups forelsket og svever på romantikkens vinger noen heftige dager i Paris - kjærlighetsbyen framfor noen. Men hva skjer når hverdagen innhenter dem?

Mickey Gordon (Billy Crystal) er en kjent basketballdommer i den amerikanske eliteserien. Han er på vei til Paris for å begrave sin far, som ønsket å bli stedt til hvile sammen med dem han kjempet sammen med under andre verdenskrig. Men av uforklarlige grunner forsvinner farens kiste. Mickey får hjelp av Ellen Andrews (Debra Winger) som jobber for et amerikansk flyselskap i Paris.

Den innbarkede ungkaren blir betatt av denne fortryllende amerikanerinnen som er bosatt i Paris. Og hun faller for hans sjarm og humor. Etter bare å ha kjent hverandre noen dager bestemmer de seg for å gifte seg. Men når de kommer tilbake til USA og flytter inn i Mickeys leilighet, begynner ting å bli komplisert. Blant annet vil Mickey nødig legge av seg sine ungkarsvaner, og Ellen trives ikke i leiligheten hans. Og begge får de problemer med sine respektive familier.

Kjærlighet og hverdag
Kan et par forelske seg under Eiffeltårnet, danse langs Seinens bredder og flanere på Champs Elysées? Selvsagt, men deres kjærlighetshold vil bare ha livets rett hvis de kan glemme Paris. \"Møte i Paris\" - originaltittelen er \"Forget Paris\" - gir et morsomt, rørende og ærlig bilde av hva som skjer med et forelsket par etter at hvetebrødsdagene er over og hverdagen kommer.

Filmen hadde norsk kinopremiere i 1995 og ble godt mottatt av kritikerne. \"Jo takk. I høstmørket samles vi gjerne til en herlig, romantisk drøm. Filmen er som sådan glimrende underholdning - en velprodusert, velspilt og påkostet affære med hjerte, smerte og romantikk er en salig, forførende blanding.\" (VG)

\"Brå omkast gir morsomme overraskelser i dette dramaet mellom voksne mennesker\". (Aftenposten)

NRK1 lørdag kl 23.25
Tidligere sendt NRK2 23.10.2000

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Forget Paris
Regi: Billy Crystal
I rollene: Billy Crystal, Debra Winger, Joe Mantegna m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Søt musikk oppstår mellom Mickey Gordon (Billy Crystal) og Ellen Andrews (Debra Winger) da de tilfeldigvis møtes i Paris.
2. Mickey er basketballdommer og en rekke kjente basketballspillere opptrer i filmen.