Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. mai 2004 kl 21.00 James Bond: Goldfinger

Glamorøs spionasje

Mange mener at Sean Connery er James Bond – ingen over, ingen ved siden.
Mange mener at Sean Connery er James Bond – ingen over, ingen ved siden.
Med "Goldfinger" gikk spion-filmene om James Bond et skritt videre. Filmmakerne tok i bruk fantasifulle mekaniske oppfinnelser, svært elegante omgivelser og morsomme påfunn. Resultatet ble en av de beste og mest populære James Bond-filmene noensinne. Selvsagt også takket være Sean Connery.

Oppdraget til agent 007 denne gangen er å forhindre at den beryktede gullsmugleren, ganske passende kalt "Goldfinger" (Gert Fröbe), raner Fort Knox. Goldfinger er omgitt av onde lakeier, som den sexy, kvinnelige piloten Pussy Galore (Honor Blackman) og Oddjob (Harold Sakata) som dreper med den stålinnsatte bowlerhatten sin. For å stoppe Goldfinger kommer James Bond opp i mange livsfarlige situasjoner, inkludert en enorm, dødelig laser som nesten kastrerer ham.

Om filmen
Med karakterene Oddjob og Pussy Galore beveget filmen "Goldfinger" seg på grensen til parodien lenge før Mike Myers parodierte dem i "Austin Powers: International Man of Mystery". Sean Connerys James Bond er fortsatt tøff helt og kvinnebedårer, men denne gangen gjør han det med et aldri så lite glimt i øyet. "Goldfinger" var en av de aller mest populære filmene i 1964, og tittelmelodien, sunget av Shirley Bassey, ble en verdenshit.

Britisk spillefilm fra 1964
Originaltittel: Goldfinger
Regi: Guy Hamilton
I rollene: Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman, Harold Sakata, Shirley Eaton, Bernard Lee, Lois Maxwell
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83