Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. januar 2013 kl 22.25 Rome

Historisk spenning


Årene da Romerriket gikk fra å være en republikk til et keiserrike, var dramatiske. I denne settingen møter vi to vanlige soldater, Lucius Vorenus og Titus Pullo. De befinner seg midt i historiens sentrum.

BBC og HBO har laget en kostbar serie som inneholder kjærlighet, svik, herrer og slaver, ektemenn og koner. Flere av rollene er basert på virkelige personer og det vi vet om dem fra historiske kilder. De to hovedrollene, Vorenus og Pullo, er fiktive.

Opptakene er gjort på mange ulike steder, men de fleste scenene er filmet i det kjente studioet Cinecitta i Italia. Serien fikk gode kritikker og flere priser.

Første episode: ‘The Stolen Eagle’
Året er 52 f. Kr. Julius Cæsar har erobret Gaul etter en åtte år lang krig. Han forbereder seg på å vende tilbake til Roma, men oppdager at hærens gullstandard er stjålet. Soldatene Vorenus og Pullo får i oppdrag å spore den opp. Selv om de to er svært forskjellige, skal det vise seg at de blir et godt par som utmerker seg på mer enn én måte.

I Roma er flere av medlemmene i Senatet bekymret for at Cæsars popularitet skal fortyrre den rådende orden. Pompay Magnus, en gammel venn av Cæsar, har lidt et tap som Atia, Cæsars niese, forsøker å gjøre godt igjen. Atia merker seg en gryende maktkamp og spiller bevisst på begge sider.

Amerikansk-britisk dramaserie fra 2005. 12 episoder
Med: Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, m.fl.
Orginaltittel: Rome: The Stolen Eagle,
Produksjon og distribusjon: BBC / HBO Enterprises

Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900