Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. februar 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Mobiltelefon som kredittkort for barn?

Forbrukerinspektørene: Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på barns bruk av mobiltelefon. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektørene: Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på barns bruk av mobiltelefon. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Norske barn er stadig yngre når de får sin første mobiltelefon. Men den gir dem tilgang til langt mer enn å ringe og sende meldinger. Du kan nemlig også betale med den – på kreditt. Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på barn og mobiltelefon.

Såkalte mobile innholdstjenester, som for eksempel ringetoner, animasjoner, bilder og spill, kan bestilles via sms og betales over mobilregningen. Og utvalget blir stadig større og dyrere. Nå blir det solgt slike tjenester for til sammen én milliard kroner i året, og i dette markedet er barna attraktive kunder.

I kveld møter vi tre 12-åringer som bruker mobiltelefonen som kredittkort når de handler bilder, spill og ringetoner. Regningen får foreldrene. Er foreldrene egentlig klar over hva mobilen brukes til?

Test av alpinhjelm
Det skal også handle om alpinhjelmer i ukas utgave av Forbrukerinspektørene. Det er blitt moderne med hjelm i bakken, og produsentene legger seg i skinnet for å lage stilige hjelmer. Men hva slags bør du velge? Forbrukerinspektørene har testet alpinhjelmer for barn.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: