Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 9. oktober 2012 kl 22.00 Utkant: Øksendal

Der ingen skulle tru-junior


Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset og har nå laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»!

Bygda har rykte på seg for å være treig, fordommsfull og kjedelig. Men er det egentlig så ille å leve ungdomslivet sitt der?

Bygda på TV
Når man ferdes i utkantstrøk i Norge, stiller de fleste av oss spørsmål som: Hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med? Hva er de opptatt av? Og kanskje viktigst av alt – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Dette skal programserien "Utkant" prøve å finne svar på. Gjennom åtte episoder møter vi åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur. Gjennom dem blir vi kjent med bygder som Øksendal, Tappeluft, Åmot, Lahppoluobbal, Hellesylt, Unstad, Snåsa og Rødberg.

Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen møter ungdommene og bygdene med varme, humor og en passe neve fordommer. Han skal prøve å bryte ned fordommene, kanskje bygge noen nye - og vise virkeligheten til ung, norsk bygdeungdom. Vi skal le, drikke, "burne", synge, danse linedance og leke med kyr - og lære litt mer om alle de fantastiske tingene unge folk driver med på bygda.


Velkommen til Øksendal
I premieprogrammet går turen til Øksendal, en gudsforlatt bygd ikke så langt fra Sunndalsøra. Der bor ungkaren Lars Peder, som akkurat har flyttet tilbake til sin barndomsdal etter at han har mistet jobben på smelteverket. Nå skal han leve livet som ungkar og spellemann - og vi blir med på de første sprella, som inkluderer fest i fjøset, banandraktkurong og en veldig alternativ scarification-seanse.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet,
Prosjektleder: Torgeir Engen,
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900