Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. januar 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: "Inspektøren"

Fredrikssons fabrikk: \"Inspektøren\" (t

NRK1 lørdag 6. januar kl 19.55
Fredrikssons fabrikk (1:6)

Gjensyn med seerfavoritt

Helt siden starten i 1990 har situasjonskomedien \"Fredrikssons fabrikk\" vært en storfavoritt blant tv-seerne. Da deler av serien sist gikk i reprise, høsten 1997, toppet den seerstatistikken med en gjennomsnittlig rating på godt over en million, enkelte episoder hadde nærmere 1,3 millioner seere. Nå er det duket for et nytt gjensyn med den fargerike gjengen på den evig konkurstruede tekstilfabrikken.

\"Fredrikssons fabrikk\" er et av de mest suksessrike eksempler på svensk-norsk samarbeid, nærmere bestemt mellom NRKs Dramaavdeling og Sveriges Television. Til grunn for serien ligger et britisk manus skrevet av Ronald Wolfe og Ronald Chesney. Serien er innspilt med publikum til stede i studio. Totalt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Episodene som sendes i denne runden, er fra 1990.

Konfeksjonsfabrikk på Oslo øst
Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i sin konfeksjonsfabrikk ved hjelp av fire oppfinnsomme og nokså uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Også hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt.

Første episode
Kveldens episode, \"Inspektøren\", er den aller første som ble laget i serien. Fredriksson har nettopp kjøpt opp den konkurstruede konfeksjonsfabrikken, og drømmer om å tjene store penger.

Men han overtar en lite samarbeidsvillig arbeidsstokk på fire syersker som setter seg kraftig opp mot det de betrakter som menneskefiendtlig effektivitetsjag. Hjelpegutten Tommy havner mellom barken og veden. Han vil gjerne gjøre et godt inntrykk på sjefen, samtidig som han helst vil holde seg inne med jentene.

Når bedriften får besøk av en inspektør fra Arbeidstilsynet, sørger fagforeningsleder Pia for å hviske ham noen ord i øret - både om sjefen og de håpløse arbeidsforholdene.

NRK1 lørdag kl 19.55
Sist sendt 29.11.97

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Den populære gjengen i \"Fredrikssons fabrikk\" (f.v.): Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen, Aud Scønemann, Brit- Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme og Magnus Harenstam. (NRK-foto Ole Kaland)