Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. januar 2002 kl 19.30 MedieMenerne

Søkelys på norsk mediehverdag

Steinar Birkeland er programleder for det nye programmet som setter søkelys på norsk mediehverdag (Foto: Scanpix/ Haukeland)
Steinar Birkeland er programleder for det nye programmet som setter søkelys på norsk mediehverdag (Foto: Scanpix/ Haukeland)
”MedieMenerne” er NRKs nye ukentlige program som undersøker, kommenterer og kritiserer norsk mediehverdag. Programmet har både diskusjoner i et fast panel og aktuelle reportasjer fra norske mediemiljøer. I panelet sitter statsviter Frank Aarebrot, forfatter Terje Holtet Larsen og journalist Marit Eikemo. Programleder er Steinar Birkeland.

Nordmenn er verdensmestre i avislesning. Store deler av døgnet lar vi oss informere og underholde av tv, radio og internett. Vi lever i informasjonssamfunnet, og det er mediene som leverer varene.

Hvordan spiller mediene sin rolle som den fjerde statsmakt? Hvordan tenker og jobber journalister og redaktører, programledere og produsenter? Hva er det som foregår i redaksjonene? Hvordan virker flommen av ord og bilder på oss? Slike spørsmål stiller ”MedieMenerne”.

”MedieMenerne” er ikke først og fremst for fagfolk, men for alle som bruker mediene for å orientere seg om verden.

Egenprodusert aktualitetsprogram fra NRK Hordaland
Programleder Steinar Birkeland
Prosjektleder Stig Arild Hoff
Redaksjonssjef for fjernsynsavdelingen, NRK Riks -Bergen: Thomas Hellum
Pressekontakt Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Steinar Birkeland er programleder for det nye programmet som setter søkelys på norsk mediehverdag (Foto: Scanpix/ Haukeland)
2.Samme bildetekst (Foto: Oddmund Lunde)

3.og 4.MedieMenerne statsviter Frank Aarebrot, forfatter Terje Holtet Larsen, prosjektleder Stig Arild Hoff, journalist Marit Eikemo og programleder Steinar Birkeland. (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)