Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. mai 2004 kl 15.25 Skal vi danse?

En japansk filmperle

Forretningsmannen Shohei Sugiyama (Koji Yakusho) blir besatt av danselæreren Mai (Tamiyo Kusakari).
Forretningsmannen Shohei Sugiyama (Koji Yakusho) blir besatt av danselæreren Mai (Tamiyo Kusakari).
Den kan minne litt om australske "Strictly Ballroom" fra 1992, men denne japanske filmen fikk et ekstra løft på grunn av dens dempede kritikk av Japans tradisjonelle kulturelle verdier. Dans, i vestlig forstand, blir for eksempel ikke sett på som passende for dannede mennesker.

Passende eller ikke, forretningsmannen Shohei Sugiyama (Koji Yakusho) får en dag et glimt av en vakker, ung kvinne, Mai (ballerinaen Tamiyo Kusakari), gjennom vinduet til en danseskole. Han blir besatt av henne, og melder seg som elev ved danseskolen. Hun tror han er en flørt, men til hennes store overraskelse viser Shohei seg å være en begavet danser, som kun er interessert i et kunstnerisk forhold. Mai begynner å trene med ham med tanke på en kommende konkurranse.

I mellomtiden blir Shohei kjent med sine eksentriske medelever, inkludert en kollega (Akira Emoto), som viser seg å være en mester i rumba. Som den dannede forretningsmannen han er, har Shohei holdt dansetimene skjult for alle, også for sin kone. Hun tror at han er utro, og leier en privatdetektiv til å følge etter ham…

Japansk drama fra 1996
Originaltittel: "Shall we Dance?"
Regi: Masayuki Suo
I rollene: Koji Yakusho, Tamiyo Kusakari, Naoto Takenaka, Hideko Hara, Eriko Watanabe, Akira Emoto
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83