Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. mars 2009 kl 20.35 Himmelblå

Preget av sorg

Robin nekter å slå seg til ro med at Kim er borte for godt. (Foto: Ronny Eikeset/NRK)
Robin nekter å slå seg til ro med at Kim er borte for godt. (Foto: Ronny Eikeset/NRK)
På Ylvingen føles det som om tiden står stille. Mens noen forsoner seg med at Kim er borte, nekter Robin og Iris for at det er sant. Roy leter i skjærgården hver eneste dag og en sorgtung Marit fatter en viktig beslutning.

Alle er i sjokk over at Kim har forsvunnet på havet. Iris klandrer seg selv for at hun og Tommy stakk av gårde i den lille motorbåten og forårsaket den fatale leteaksjonen.

Tar et valg
Marit er knust og ser ingen framtid på øya uten Kim. Sammen har de bygd opp pensjonatet, de har delt på oppgavene og Kim har vært ankeret i den nye tilværelsen. Hun bestemmer seg for at hun og ungene må reise sørover igjen – tilbake til Oslo.

Protesterer
Det vil verken Iris eller Robin. De har blitt glade i Ylvingen, og har ikke gitt opp håpet om at Kim vil dukke opp igjen.

Til tross for barnas ønsker, velger Marit å stå på sitt. Robin protesterer høylydt når den lille familien tar plass i båten til Roy med Oslo som neste stopp. Er deres tid på Ylvingen virkelig over?

Om Himmelblå
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya, Ylvingen, i Nordland.

De første åtte episodene av Himmelblå ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK Drama. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde Himmelblå til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står siste episode for tur og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 2 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara), Marika Enstad (Rakel)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Himmelblå