Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. mai 2000 kl 20.30 Bank, bank - noen hjemme?

Bank, bank noen hjemme? (t)

NRK1 lørdag 13. mai kl 20.30
Bank, bank - noen hjemme? (2:6)

Avskjedsgaven

Den udugelige banksjefen Peter (Jim Broadbent) er tilbake med nye tabber og en grenseløs mangel på sosiale antenner. Bankens renholder gjennom 30 år, fru Moss, skal pensjonere seg og Bradley (David Schneider) og Susan (Claire Skinner) arrangerer en innsamling til avskjedsgave. Men Peter er ikke bare inkompetent, han er også grådig. Noe den stakkars renholderen får svi for!

Peter insisterer nemlig på å kjøpe gaven til fru Moss selv. Dermed tar han alle pengene som er samlet inn og forsvinner. Men Peter har sine baktanker. Kredittkortet hans er nemlig inndratt og han har en lunsjavtale med den velstående kunden Gerald Forbes. Han er kjempestolt av seg selv fordi han har klart å tuske til seg penger til lunsjen! Ett problem mindre!

Men skandalen lurer bak hjørnet. Vel tilbake på kontoret etter en østers- og konjakklunsj får Peter magevondt og kaster opp. Samtidig er feiringen av pensjonisten i gang og alle venter på at Peter skal overrekke presangen. Hva skal han gjøre?

Om Jim Broadbent
Den britiske skuespilleren Jim Broadbent har vært aktiv på filmlerretet siden 1978 hvor han spilte i filmen \"The Shout\". Han har spilt både seriøse og komiske roller og er en hyppig brukt skuespiller i Hollywood. Han har hatt roller i blant annet \"The Avengers; Little Voice\", \"The Borrowers\" og \"Smilla\'s Sense of Snow\". Han vant nylig Beste skuespillerpris på filmfestivalen i Venezia for sin rolle som WS Gilbert i Mike Leigh\'s film \"Topsy Turvy\".
Om rollen som Peter Duffley i \"Bank, bank - noen hjemme?\" blir det sagt at Jim Broadbent er en blanding av Buster Keaton, Basil og Mr. Bean.

NRK1 lørdag kl. 20.30

Komiserie fra BBC
I rollene: Peter (Jim Broadbent), Susan (Claire Skinner), David (Daniel Flynn), Bradley (David Schneider), Brenda (Tracy Keating)
Regissør: Nick Wood
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956