Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. juli 2004 kl 22.30 Mon tro

Det å jobbe tett på døden

Tone Sundal er sykepleier ved Hospice Lovisenberg i Oslo
 (Foto: Torbjørn Morvik, NRK)
Tone Sundal er sykepleier ved Hospice Lovisenberg i Oslo (Foto: Torbjørn Morvik, NRK)
Nesten hver dag møter hun døden, og merkelig nok gir dette henne en sterkere livsglede. Tone Sundal er sykepleier ved Hospice Lovisenberg i Oslo, et sted der svært syke og døende pasienter får en verdig avslutning på livet.

Tone har jobbet med terminalpleie ved Hospice Lovisenberg siden døgnposten ble åpnet i 1997.

- Som sykepleier på en slik avdeling må du gi av deg selv hele tiden, sier Tone. For noen år siden ble hun nødt til å ta en pause fra jobben på grunn av en personlig krise. Etter halvannet år borte fra Lovisenberg valgte hun likevel å komme tilbake. Hun savnet stedet og menneskene der.

Men selv om arbeidsoppgavene gir livsglede, koster det å jobbe tett på døden hver dag, forteller Tone. Det har derfor blitt viktig for henne å sette grenser. Hun har valgt å arbeide i redusert stilling for å få tid og overskudd til å ta vare på seg selv.

Om serien
Noen ganger stilles vi overfor så store utfordringer at vi må vurdere på nytt hvordan vi vil leve. En krise kan bety katastrofe eller det kan gi helt nye muligheter.

I NRKs nye livssynserie møter vi seks personer som på hver sin måte har endret kurs. De har funnet fram til glemt livsglede, nye svar eller rett og slett seg selv.

Programleder er Hilde Skaugrud (32 år).

Egen produsert livssynsprogram
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie
Pressekontakt Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53/907 75 758