Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. april 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 6. mars kl 23.15
En vakker dag... (14)

Tilbake til hverdagen

Hverdagen har meldt seg for Forrest Bedford etter at han tapte valget som statsadvokat. Overgangen fra den spennende valgkampen til rutinene i rettssalen er tung.
Det som likevel er tyngre for Bedford å bære enn at han tapte valget, er at han samtidig mistet sin beste venn og politiske rådgiver, Lake Stevens. Han kan ikke tilgi Lake at han forsøkte å \"kjøpe\" en valgseier for ham ved å bestikke en funksjonær.
\"Onkel Lake\" var umåtelig populær blant Bedford-barna, som er bedrøvet og forvirret over at han plutselig har sluttet å komme på besøk. Men da hvite rasister angriper familiens hjem, forstår Forrest at hans største problem er den motviljen folk føler mot ham etter at han fikk en hvit politimann dømt for drap.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51