Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juni 2007 kl 21.30 Kingdom

Stort ståhei

Peter (Stephen Fry) og Lyle (Karl Davies) tar turen til Cambridge universitet i kveldens episode. (Foto: ITV)
Peter (Stephen Fry) og Lyle (Karl Davies) tar turen til Cambridge universitet i kveldens episode. (Foto: ITV)
Et fortvilet foreldrepar oppsøker Peter når datteren ikke kommer inn på universitetet i Cambridge. Samtidig legger Beatrice en slu plan for å forføre maleren Alan - og Lyle havner som vanlig midt oppi det hele!

På advokatkontoret til Kingdom & Kingdom er det en litt spesiell stemning.
Sekretæren Gloria er ute av seg – av uviss grunn – mens sjefen sjøl jakter etter ekorn på loftet. Beatrice er dukket opp for å få intetanende Lyle med på et komplott, mens ekteparet Fanshaw er kommet i et viktig ærend.

Herr og fru Fanshaw er nemlig bestyrtet fordi datteren Laura har fått avslag på søknaden til universitetet i Cambridge. De mener de blir diskriminert av økonomiske årsaker. Peter og Lyle bestemmer seg for å ta turen til Cambridge for å komme til bunns i saken.

Samtidig avtaler Beatrice å møte Lyle i byen. Hun vil gjøre Alan sjalu ved å kysse den unge advokatfullmektigen, et knep som ser ut til å virke.
Dessverre oppdager Peter Alan i et noe uheldig øyeblikk senere på dagen, og den sindige advokaten setter liten pris på det han finner ut om maleren.

Om serien
Stephen Fry og Hermione Norris spiller to av hovedrollene i den nye, britiske serien Kingdom. Serien består av seks episoder og skildrer livet i en oppdiktet og original landsby på østkysten av England.

Peter Kingdom bor og jobber som landsbyadvokat i idylliske Market Shipborough i Norfolk. Firmaet "Kindom & Kingdom" består egentlig av Peter og broren Simon, men Simon forsvant sporløst for seks måneder siden. Det eneste sporet man har etter ham er noen klær som ble funnet ved stranden.
Dette preger naturlig nok Peter som hver kveld oppsøker stedet broren forsvant i håp om å finne nye spor eller tegn på hva som kan ha skjedd.

Ellers er Peter en likandes fyr og glad i jobben sin. Byen han bor i er full av originale og elskelige skapninger, på lik linje med de ansatte i Peters firma.
Peters nærmeste vennekrets er resepsjonisten Gloria, advokatfullmektigen Lyle, og en mengde fargerike mennesker som stadig er innom på jakt etter juridiske råd. Blant disse er også en mystisk dame som Peter gjør sitt beste for å unngå.
Utenom jobbsfæren blir vi kjent med Peters tante og gode venninne Auriel som er en politisk ukorrekt og frittalende dame.

Britisk dramakomedie (2006)
Originaltittel: Kingdom
Produsert av: ITV
Med: Stephen Fry (Peter Kingdom), Hermione Norris (Beatrice Kingdom), Celia Imrie (Gloria Millington), Karl Davies (Lyle Anderson), Phyllida Law (Aunt Auriel) og Tony Slattery (Mr. Snell)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no