Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. februar 2005 kl 21.30 Ørnen

Ørnen lander i Norge

Etterforskningen av drapet på en norsk kvinne bringer Hallgrim Hallgrimson (Jens Albinus) til Oslo i kveldens episode av
Etterforskningen av drapet på en norsk kvinne bringer Hallgrim Hallgrimson (Jens Albinus) til Oslo i kveldens episode av "Ørnen". (Foto: Ørn E. Borgen, Scanpix)
Kveldens episode i den danske suksesserien "Ørnen" utspiller seg til dels i Oslo. Hit kommer Hallgrim "Ørnen" Hallgrimsson etter at en norsk kvinne, spilt av Anne Marie Ottersen, er funnet drept i København. Vi møter Bjørn Floberg i rollen som Ørnens norske kollega, kriminalinspektør Niels Hauge, mens Bjørn Sundquist spiller skurk.

Den drepte kvinnen, Sigrid Krogh, var medeier i et finansieringsselskap med et tvilsomt rykte og med hardhendte innkrevingsmetoder som varemerke. Det viser seg at offeret stod bak økonomisk kriminalitet i milliardklassen sammen med sin samarbeidspartner Beier (Bjørn Sundquist).

I Oslo innleder Ørnen et tett samarbeid med kriminaletterforsker Niels Hauge. Han viser seg å være en dyktig kollega, og er samtidig en mann med overskudd og et muntert blikk på verdens absurditeter. Også i senere episoder skal vi møte Bjørn Floberg i denne rollen.

Opptakene i Oslo fant sted i fjor vår og sommer, og ble gjort med produksjonsteam fra NRK. Episode 3 og 4 er regissert av Jannik Johansen, som tidligere har vært instruktør for "Mordkommisjonen" og "De utvalgte".

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene, og beskrives som en moderne krim med mye action.

Ved siden av "Krøniken" var krimodysseen "Ørnen" den mest markante dramasuksessen i Danmark i 2004, med høye seertall og gode anmeldelser.

Åtte timelange episoder står på sendeplanen i denne omgang, og flere avsnitt er under produksjon. I alt er det planlagt 24 episoder.

Serien er skrevet av forfatterparet Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, kjent for den Emmy-belønte "Rejseholdet" (Mordkommisjonen). Produsent er Sven Clausen, som har hatt ansvaret for suksesser som "Krøniken","Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet".

Hovedpersonen er den dansk-islandske Hallgrim Ørn Hallgrimsson (Jens Albinus), kalt "Ørnen". Han er spesialist på drapssaker med forbindelse til internasjonal organisert kriminalitet og blir regnet som den beste på sitt felt. Utad er han en handlekraftig og sjarmerende mann som tiltrekker kvinnene og skremmer forbryterne. På det indre plan er Hallgrim en latent bombe av fortrengte følelser, og så elendig til å ta ansvar for seg selv at han befinner seg på kanten av en livskrise.

Dansk krimodyssé
Episode 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, Bjørn Sundquist, Anne Marie Ottersen m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmeside