Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. oktober 2001 kl 21.10 Niern: Niern: Jordbær og sjokolade

Rørende og morsomt om toleranse


"Jordbær og sjokolade" handler om toleranse mellom mennesker og ble et internasjonalt gjennombrudd for cubansk film da den kom i 1993.
Diego er en homoseksuell kunstner som bare ønsker å skape og leve for cubansk kultur. Han forelsker seg i heteroseksuelle David, som er student, kommunist og full av fordommer.

David og Diego, hovedpersonene i den prisbelønte cubanske filmen ”Jordbær og sjokolade” , søker begge et sted de kan være seg selv. Men det er ikke lett for noen av dem å bli akseptert i en tid hvor mennesker kastes mellom gammel og ny moral.

Tross skepsis og uvitenhet utvikler forholdet mellom de to seg til et fantastisk vennskap.

Prisbelønt
Solidaritet er en av menneskehetens største oppdagelser, er tema for ”Jordbær og sjokolade” som er basert på novellen ”El bosque, el lobo y el hombre nuevo” av Senal Paz.

Filmen har vunnet flere priser, blant annet Sølvbjørnen og Juryens Spesialpris i Berlin 1994. På Filmfestivalen i Haugesund 1994 fikk filmen også ”Gjest Baardsen” – prisen, den norske kritikerprisen.

Cubansk spillefilm fra 1993

Originaltittel: Fresa y chocolate
I rollene: Jorge Perugorria, Vladimir Cruz, Mirta Ibarra og Francisco Gatorno
Regi: Tomas Gutierrez Alea og Juan Carlos Tabio
Pressekontakt:Elisabeth Burø, tlf: 23049841/93046697

Bilde
”Jordbær og sjokolade” handler om toleranse mellom mennesker og ble et internasjonalt gjennombrudd for cubansk film da den kom i 1993.