Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. desember 2003 kl 21.00 Niern: Når solen står som høyest

Tre søstres liv i Hanoi


"Når solen står som høyest" handler om kjærlighet og trofasthet
Vi møter tre søstre i nåtidens Hanoi. Den yngste, Lien, deler leilighet med broren Hai og arbeider på kafeen som drives av den eldste søsteren Suong. Suong er gift med Quoc, en fotograf som hun har en sønn med. Den midterste søsteren Khan er gift med Kien, en forfatter som holder på å avslutte sin første roman.

I løpet av en måned minnes søstrene dagen da moren deres døde, og mens de snakker om den døde matriarken, dukker navnet på en mystisk mann opp, en mann som synes å ha vært en del av morens fortid.

Kjærlighet
Kjærlighet er et sentralt tema for søstrene. Suong innrømmer etter hvert at hun har hatt et forhold til en annen mann, mens Lien på sin side prøver å holde øye med den flørtete kjæresten sin. Hun fantaserer om at hun blir gravid.

Mens ektemennene til Khan og Suong er bortreist, har søstrene dype samtaler om trofasthet, og betror hverandre hemmeligheter de har holdt lenge for seg selv. Og når ektemennene kommer tilbake, kan de ikke lenger være sikre på om deres koner er trofaste og hengivne.

Filmregissøren Tran Anh Hung står bak filmer som "Cyclo" og "Duften av grønn papaya". "Når solen står som høyest" ble vist på den internasjonale filmfestivalen i Toronto i 2000.

Fransk-vietnamesisk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "A la verticale de l’été"
Regi: Tran Anh Hung
I rollene: Tran Nu Yen-Khe, Chu Hung, Tran Manh Cuong, Le Tuan Anh
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83