Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. november 2006 kl 22.30 Norsk humor: Hege Schøyen

Skøyeren Schøyen

Hege Schøyen forteller om karrieren sin. Foto: Feelgood A/S
Hege Schøyen forteller om karrieren sin. Foto: Feelgood A/S
Skuespilleren, sangeren og komikeren Hege Schøyen forteller åpent om sin karriere og sitt forhold til noe av det hun har jobbet mest med: humor. Underveis får vi gjensyn med alt fra Stælken Gundersen og Bitten til samarbeidet med Nils Vogt og Sven Nordin.

Hege Schøyen slo gjennom som proffbokseren Stælken Gundersen i 1986, og tjue år senere er hun fortsatt like populær. I kveld forteller hun også om samarbeidet med Øivind Blunck og Kjersti Holmen, eller lekekameratene, som hun kaller dem. Men hun forteller også om sin egen tekstforfatting.

- Å skrive sin første tekst var smertefullt, fordi jeg visste hvor kritisk jeg selv var til andres tekster, forteller hun. – Og det er så pinlig å gå inn på scenen for første gang, og tenke "hvis dette faller som en stein, så har jeg i hvert fall misforstått!".

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no