Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. oktober 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Champagne med bismak hos Larkin

Pop handler raskt når han ser flykommandør "Honey" Honeyman lande på et nærliggende jorde. Han oppfatter jo naturligvis dette som en nødlanding. Når Honeyman også ber om hjelp til å frakte saker og ting til en nattklubb, er det ikke nei i Pop Larkins munn.

Kassene skal visstnok inneholde kjøkkenutstyr fra Frankrike. Men det varer ikke lenge før Pop aner uråd. Trolig har han vært med på en smugleraffære?

Men så skjer det at den gode flykommandør inviterer hele Larkinfamilien på champagnefest i nattklubben, og et slikt tilbud greier selvsagt ikke Larkins å avvise.

Nokså himmelfallen oppdager Pop underveis en koffert med 30 000 gamle pund. Formuen ligger i baksetet på hans gule Rolls. Skal han med dette begynne å tro på mirakler, eller står han overfor en skummel mafiabande?

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36