Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. desember 2001 kl 12.15 Filmmatiné: Den lille prinsessen

Prinsesse på vift

Sara Crewe (Liesel Matthwevs). (Foto: Warner Bros)
Sara Crewe (Liesel Matthwevs). (Foto: Warner Bros)
I jungelen i India lever en ung pike et liv fylt med luksus, magiske eventyr, eksotiske opplevelser og en far som dyrker henne. Men når hun kommer til New York for å gå på en streng kostskole der hennes mor engang gikk, får den lille piken livets realiteter rett i fjeset!

Sara Crewe (Liesel Matthews) er en velstående, smart og kjærlig pike. Men livet hennes blir snudd på hodet når hennes far Kaptein Crewe (Liam Cunningham) blir innkalt i krigen, og Sara blir sendt til Miss Minchins kostskole for unge piker der hennes avdøde mor engang var elev. Skolen blir drevet av den strenge og konservative Miss Minchin (Elanor Bron), som har sine klare oppfatninger om hvordan en ung jente skal oppføre seg.

Sara må bruke sine innerste ressurser av varme, fantasi og styrke for å overleve det daglige livet på kostskolen. Tilværelsen hennes blir ikke bedre da hun får vite at faren er drept i krigen, og at hun står fattig og alene tilbake i den store verden.

Heldigvis får Sara raskt gode venner på skolen, som Becky (Vanessa Lee Chester), Amelia (Rusty Schwimmer) og den beskyttende og årvåkne indiske naboen Ram Dass (Errol Sitahal).

Og ved hjelp av sin sterke vilje klarer Sara å bringe tilbake noe av magien fra barndommen i India slik at livet på skolen blir noe mer levelig.

Amerikansk drama
Originaltittel: A little princess
I rollene: Liesel Matthews, Liam Cunningham, Elanor Bron, Vanessa Lee Chester, Rusty Schwimmer og Errol Sitahal.
Regi: Steven Weisberg
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Sara Crewe (Liesel Matthwevs). (Foto: Warner Bros)
2. Sara (Liesel Mathhews) og faren Kaptein Crewe (Liam Cunningham). (Foto: Warner Bros)
3. Sara (Liesel Matthevs) ankommer kostskolen sammen med Ram Dass (Errol Sitahal) der hun blir tatt i mot av Miss Minchin (Elanor Bron). (Foto: Warner Bros)