Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 24. mai 2009 kl 19.30 Flyttefeber - en ny start

Bli med på flyttelasset!

Ailin Bøien Hem (22) og Stian Bergsveen (24) blir snart fire, og må flytte til et større hjem. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Ailin Bøien Hem (22) og Stian Bergsveen (24) blir snart fire, og må flytte til et større hjem. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Nordmenn elsker å flytte, men hater det når det står på. Flyttefeber er en ny underholdende dokumentarserie om folk på flyttefot i Norge. I seks humørfylte programmer skal vi følge åtte forskjellige flyttelass i en tid preget av kaos, gleder, drømmer og sorger.

De fleste nordmenn flytter en eller annen gang i løpet av livet, og utgangspunktet for å flytte på seg varierer stort. De aller fleste vil derfor kunne kjenne seg igjen i serien. Her skildres flytteprosesser i mange av livets faser, fra de første eskene pakkes ned, nøkkelen overtas og til det nye stedet sakte, men sikkert fylles opp til å bli et hjem.

Serien gir innblikk i både de lykkelige følelsene, de komiske situasjonene, den kaotiske prosessen og den frustrerte kranglingen som kan oppstå i flyttefeberen. Felles for alle er håpet og drømmen om å skape et nytt hjem.

Fra to til fire på 1-2-3
I første program møter vi Stian (24) fra Larvik som må skape et hjem til seg og kjæresten Ailin (22) – og til tvillingene som er på vei. De går fra å være to til fire på svært kort tid, og fordi familieforøkelsen på langt nær er planlagt, må paret flytte.

Heidi og Ulf er begge i femtiårene, og nå flytter de sammen til drømmehuset på landet. Dette er første gangen de flytter i voksen alder, og det er ikke småtteri som har samlet seg opp hos dem gjennom årenes løp. Med en overfylt garasje som må tømmes, 350 banankasser og 17 hunder på lasset, har de mildt sagt en jobb å gjøre.

Kollektiv til sjøs
Hjemmet som Gudrun (83) skapte med mannen sin har blitt utrygt og vanskelig å håndtere for en gammel og enslig kvinne. Nå får hun en ny start i omsorgsbolig. Gudrun ser fram til å flytte fra ensomt liv i enebolig til et sosialt eldrekollektiv der hun kan kose seg med venninnene sine.

Svein-Tore og to kompiser i Stavanger velger kollektivt når de forlater det landfaste livet til fordel for et nytt hjem i en rusten holk på Hetlandskaia. Det er som å ha en kingsize campingvogn, og med deres nye hjem ligger hele verden for deres føtter.

Programmet er sendt tidligere

Egenproduksjon av NRK Ung (2009)
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900