Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. desember 2000 kl 20.25 Du skal høre mye ...

Du skal høre mye ... (ttv)

NRK1 torsdag 28. desember kl 20.25
Du skal høre mye... (4)

Søskenbarn forteller

Sølvi og Børge Ytterstad er fetter og kusine, og begge kommer opprinnelig fra Vestbygda i Lødingen. I kveld gjester de Rorbua med både morsomme historier og dikt. Også evigunge Inger Lise Rypdal kommer innom får å fremføre noe av det nyeste fra sitt musikalske repertoar.

Både Sølvi og Børge er nå bosatt i Harstad, og de er henholdsvis forfatter og overlege. Begge har vært på besøk i Rorbua før, men det er mange år siden.

- Sølvi og Børge kommer fra et av de mest frodige fortellermiljøene jeg kjenner til, og det er utrolig fint å få dem med igjen, sier programleder Tore Skoglund.

I tillegg til å fortelle gode historier skal Sølvi fremføre noen av sine selvskrevne dikt. Det er som forfatter innen lyrikksjangeren hun har valgt å plassere seg, og hva det har resultert i, får vi høre noe av i dette romjulsprogrammet.

Kvinnen ved brønnen
Inger Lise Rypdal har i hele førjulstiden turnert Norge rundt med sitt stykke \"Kvinnen ved brønnen\", som hun har høstet meget gode kritikker for. Tore Skoglund og Trond Myhre ved klaveret har i kveld invitert henne til Rorbua, der også fjernsynsseere får sjansen til et lite innblikk i hva stykket inneholder.

En kokk er på sin plass i romjula når god mat og drikke skal nytes, og Bjarne Rimi i Pål Espen Kilstads skikkelse kommer med noen gode tips.

NRK1 torsdag kl 20.25

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund med Trond Myhre ved klaveret.
Prosjektleder: Eirin Bjørnstad
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)