Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. januar kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land: Kjærlighet

Kjærlighet på fire hjul


Programleder Hans Olav Brenner er tilbake i sin Volvo Amazon fra 1966. I det færste av fire nye programmer fylles bilen med kjente og ukjente gjester som forteller om øyeblikkene de opplevde kjærligheten – og de fatale øyeblikkene da den forsvant.

Hva er det som får kjærligheten til å oppstå? Og hva er det som får den til å dø? Vi reiser til Halden for å følge en brud til alters. På Kongsberg møter vi et par som er rødglødende forelsket etter 50 år i samme seng, og en hjerteforsker forteller oss akkurat hvor dramatisk det er å bli forlatt. Kan man dø når kjærligheten opphører?

Bilen fylles med musikk og refleksjoner rundt kjærlighet som tema for musikktekster. Dette takket være artist Marit Larsen.

Om serien:
I sin Volvo Amazon fra 1966 fortsetter programleder Hans Olav Brenner sin jakt på særnorske fenomener. Gjennom fire nye episoder tar han for seg alt fra den store kjærligheten til det å være ustøtt. Han reiser blant annet fra Moss til Nidaros med en imam.

Hans Olav Brenner er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i 4 deler
Egenproduksjon NRK (2013)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00