Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. mai 2011 kl 21.20 Mysteriet Norge

Det norske hjemmet


Nordmenn pusser opp hjemmene sine mer enn noe annet folkeslag samtidig som vi er elendige til å invitere folk på besøk. Og får vi gjester, passer vi på å unnskylde oss hvis det ikke er ryddig og ordentlig. Haddy N´jie har invitert Oddgeir Bruaset og Pernille Sørensen til Holmenkolltårnet.

Hva er det som driver oss til å bli verdens mest oppussende folk? Må vi ha det pent rundt oss for å finne roen? Er fasade viktigere nå enn før?

Dette er noe av det Haddy snakker med gjestene sine om. Oddgeir Bruaset er mannen bak NRK-suksessen "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", og Pernille Sørensen er en av Norges mest populære komikere. Begge har et sterkt forhold til det norske hjemmet.

Om serien
Fra toppen av Holmenkolltårnet, og i beste sendetid, ser serien "Mysteriet Norge" på hva som kjennetegner nordmenns væremåte. Hypotesen er at nordmenn ofte er i konflikt med seg selv; Vi lengter etter å bli sett, men vi tør ikke å møte blikk i heisen. Vi misliker autoriteter, men har ekstrem tillit til eksperter og myndigheter. Vi er nøysomme luksusdyr. Vi er naturromantiske teknologislaver. Vi er bitte små, men likevel på toppen av verden.

I hvert program blir to utvalgte gjester invitert til samtale rundt spesifikke tema; folkeskikk, romantikk, luksus, hjem, norsk nakenhet og hemmelighet.

Are Kalvø setter temaet i en historisk sammenheng, mens norskitalieneren Pellegrino Riccardi giri oss sitt syn på nordmenn sett opp mot tematikken i programmet.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2011)
Prosjektleder: Linn Sandberg Skarstein
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900