Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. desember 2002 kl 18.00 En julelegende

Legenden om julerosene

I dag tenner prinsesse Märtha Louise fire adventslys i Holmenkollen kapell, og leser legenden
I dag tenner prinsesse Märtha Louise fire adventslys i Holmenkollen kapell, og leser legenden "Julerosene". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
På den siste søndagen i advent skal prinsesse Märtha Louise lese legenden om julerosene.

En liten gjeterpike fikk budskapet om at Jesusbarnet var født. Hun løp av gårde for å se det, men på veien begynte hun å gråte. Hun kom på at hun ikke hadde en eneste gave å gi barnet. Men en engel hørte gråten til den fattige jenta…

I dette siste programmet fra Holmenkollen kapell skal prinsessen også lese Juleevangeliet, før Sølvguttene runder av med salmen ”Tenn lys” for siste gang.

Om serien
Hver adventssøndag tenner prinsesse Märtha Louise lys i Holmenkollen kapell og leser et vers i Inger Hagerups dikt ”Adventslysene”. Så leser hun en kristen legende knyttet til julen, og programmet avsluttes med sang fra Sølvguttene.

Prinsessen medvirker i to ulike adventsserier i Barne-tv – hun er også kommentator i portrettprogrammene ”På vår lille, store jord”. Her handler det om hvordan barn som tilhører en annen tro enn den kristne, opplever nedtellingen til jul. I selve julen skal prinsessen dessuten lese to nye eventyr i serien ”Prinsessen i Eventyrriket”.

Egenproduksjon fra Barn- og ungdomsavdelingen
Opplesning: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99