Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER fredag 28. oktober 2011 kl 18.10 Vaffelhjarte

Farvel, hesten


I kveldens episode er det er duket for mange forandringer i bygda Knert Mathilde. Bakke- Jon skal flytte, og Trille og Lena legge hodene i bløt og finne ut hvordan de skal redde en firbent venn.

Trilles bestefar har en bestevenn som heter Bakke-Jon. Trille og Lena blir med på besøk. Bakke-Jon er litt skummel og har lapp på det ene øyet. Han har også en hest som Trille og Lena liker veldig godt. Men så skal Bakke-Jon på gamlehjem, og hesten hans skal slaktes. Trille vil gjøre alt han kan for å redde hesten.

Om serien
Vaffelhjarte er basert på boka med samme navn av forfatter Maria Parr. Det er en familieserie på sju episoder som ble spilt inn på Runde ved Ålesund i februar og juni. Serien utspiller seg i den lille bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre. Trille og Lena er de eneste to barna på samme alder som bor på den lille plassen. Trille vil veldig gjerne være bestevennen til Lena, men Lena mener det holder å være gode naboer.

Serien handler om vennskap, kjærlighet, døden og savn, men også om vaffelhjertene til tante - farmor, Jonsokbål, bursdagsfeiring og fotballsparking. Odd Nordstoga både spiller i og har laget musikken til serien.

Om boka
Maria Parr debuterte som forfatter med boka Vaffelhjarte i 2005. Den ble nominert til Brageprisen i 2007 og er solgt i minst 80 000 eksemplarer i både inn- og utland. Boka er gitt ut i Norge, Polen, Frankrike, Danmark, Belgia, Nederland, Russland, Tyskland, Sverige, Serbia og Japan. Den populære barne- og ungdomsboka skal også nå gis ut i Kina, Korea og Taiwan.

Familieunderholdning i 7 deler (2011)
I rollene: Trille (Simon Voldsund), Lena (Dagni Myrene), farfar (Nils Sletta), Tante-farmor (Anne Marit Jacobsen), Trilles far Reidar (Svein Roger Karlsen), Trilles mor Kari (Ingrid Anne Yttri), Lenas mor Inger (Silje Breivik), legen Isak (Odd Nordstoga) og Bakke-Jon (Joakim Calmeyer)
Manus og regi: Atle Knudsen
Foto: Snorre Solfjeld
Musikk: Odd Nordstoga
Prosjektleder NRK: Cathrine Simonsen, mobil: 99558944
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no