Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. april 2003 kl 22.50 Kar for sin kilt

Forlovelse og ufred

Jo (John Quayle) kommer på uventet besøk til søsteren Molly (Susan Hampshire) (Foto: BBC)
Jo (John Quayle) kommer på uventet besøk til søsteren Molly (Susan Hampshire) (Foto: BBC)
Archie har endelig fått øynene opp for sine følelser for Lexie. Nå har de forlovet seg, men reaksjonene på nyheten er blandet.

Molly er henrykt, mens Hector skråsikkert erklærer at ekteskapet kommer til å bli kortvarig. Det gjør Archie rasende, og mange harde ord faller mellom far og sønn. Til tross for Lexies bønner nekter Archie å søke forsoning med faren. Det skal han snart angre bittert på…

Oppi det hele dukker Mollys yngre bror, villstyringen Jo, opp etter et langt opphold i Afrika. Pengenød har tvunget ham til å søke hjelp hos søsteren, men det er også en annen årsak til at han vender tilbake til Glenbogle.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Lorraine Pilkington, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet