Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. juni 2002 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Gründer på tjue

Friskus med planer

Anders Kristiansen er bare tjue år, men han har allerede satt i gang et stort forretningsprosjekt. Han satser på å livnære seg på havbruk. Andreas Lunnan har laget et program om den unge ambisiøse mannen (Foto: Andreas Lunnan, NRK)
Anders Kristiansen er bare tjue år, men han har allerede satt i gang et stort forretningsprosjekt. Han satser på å livnære seg på havbruk. Andreas Lunnan har laget et program om den unge ambisiøse mannen (Foto: Andreas Lunnan, NRK)
- Havbruk er framtida, slår Anders Kristiansen fast. Tjue-åringen fra Haugesund har allerede 3-4 års fartstid i bransjen, og satser friskt framover med østers og kamskjell i blikket. Optimisme og langsiktige planer følges opp til punkt og prikke, og reporter Andreas Lunnan lar oss bli kjent med friskusen i kveldens portrett.

Den ungdommelige gründeren ser for seg en blomstrende virksomhet etter hvert som brikkene faller på plass.

- Med investeringer i 50-millionerklassen er fallhøyden skremmende stor, - men jeg føler at jeg hittil har truffet de riktige valgene, sier den glade haugesunderen som avslørte sin kremmerånd alt som smågutt.

Salg av frokostpakker til sjøfarende sommerfolk på Haugesund havn besørget gode lommepenger i skoledagene, - nå er det havets delikatesser som skal garantere levebrødet.

Mye i vente
- Det ligger store markeder og venter, ikke minst sørover kontinentet, og jeg føler meg ganske trygg på at selskapet vårt skal kunne bli en betydelig leverandør på de kanter. Dessuten har jo folk flest her på berget etter hvert oppdaget hvilke kvaliteter som finnes i frukter fra havets bunn, så norske smaksnerver har også mye godt i vente, ler den djerve forretningsmannen som lar seg fotfølge av reporter Andreas Lunnan i onsdagskveldens program på NRK1.

Om serien
I en serie portretter, signert det populære NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger, møter vi hverdagsmennesker som har tråkket litt utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har optimismen til felles, og evnen til å sette idéer ut i livet. ”Med sjel og særpreg” setter de farge på hverdagen. Dette er den åttende sommeren Lunnan og Krüger lager portretter i denne serien.

Egenprodusert portrettserie
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
1 Anders Kristiansen er bare tjue år, men han har allerede satt i gang et stort forretningsprosjekt. Han satser på å livnære seg på havbruk. Andreas Lunnan har laget et program om den unge ambisiøse mannen (NRK-foto: Andreas Lunnan)

2 Andreas Lunnan har laget en serie portretter av spennende mennesker som setter farge på hverdagen. I ”Med sjel og særpreg” møter du de som har tråkket utenfor oppgåtte stier og som tør å realisere planene sine (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)