Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. november 2005 kl 23.10 Store studio

Tjola-hei, tjola-hopp

Pippi Langstrømpe ser ikke en dag eldre ut, men hun fyller faktisk 60 år i år. Store Studio er seg sitt ansvar bevisst, og jubileet markeres på høvelig vis. Dessuten spiller Datarock live.

Hun er verdens sterkeste pike, og det skulle ikke forundre om hun er blant de mest populære også. Astrid Lindgrens bøker om Pippi er nemlig oversatt til 57 språk, og det er laget fem spillefilmer og to tegnefilmer om henne. NRK har tidligere sendt flere serier med Pippi og hennes venner i Villa Villekulla.

26. november har Nationaltheatret premiere på sitt aller første Pippi Langstrømpe-stykke. Henriette Steenstrup spiller hovedrollen, andre medvirkende er Torbjørn Harr, Nicolai Cleve Broch, Mari Maurstad og Ingar Helge Gimle.

Steenstrup kommer aller først til Store Studio. Kanskje har hun lært seg Pippis fulle navn (Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdatter Langstrømpe)?

Datarock = Nerdemusikk
Det finnes en rar duo i Bergen. De kaller seg Datarock, og de insisterer på å gi ut plater selv om de hevder de verken kan spille eller synge. Men kritikerne liker det. Datarock spiller live i Store Studio.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)