Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2007 kl 18.00 Skrimmel Skrammel

Tvangsdansing og folkemusikk

Skrimmel Skrammel: Cheezy Keys i musikalsk barne-tv hver lørdag. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Skrimmel Skrammel: Cheezy Keys i musikalsk barne-tv hver lørdag. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Et mystisk trafikkskilt med bilde av en hatt står inne i Skrimmel Skrammel. Hva i alle dager skal det bety? Og når guttene sier ordet "hatt" må de danse – enten de vil eller ikke.

Etter hvert begynner de å bli ganske så slitne av all dansingen… Skiltet må rett og slett vekk! Kanskje orakelet kan hjelpe denne gangen også?

I tillegg ser de fem vennene nærmere på folkemusikk. Kanskje det er en fin tone å bruke hvis man skal be noen rydde rommet sitt? Det blir i hvert fall mye tramping i gulvet!

Om serien
Gjennom hemmelige portaler kommer Hans-Petter, Anders, Kim, Kjærand og Morten fra Cheezy Keys til Skrimmel Skrammel - et sted der de kan leke, løse oppgaver, synge og danse.

Skrimmel Skrammel er en magisk lekeverden, og her finnes blant annet det mystiske orakelet Mr. Mysterioso. I hvert program ser vi nærmere på forskjellige musikktyper, og gjennom de åtte programmene får vi høre rap, country, rock, folkemusikk, opera, reggae og korpsmusikk.

Men Skrimmel Skrammel er ikke bare moro, for mellom to av dørene gutta bruker for å komme til denne magiske verdenen, finnes Gammelkanten, og den har Anders lest at er farlig.

Sang, dans og humor
Cheezy Keys har sunget sammen siden 1999, og alle fem har dans- og musikkutdanning. Gruppa har solid erfaring fra norske og internasjonale musikal- og revyscener, og har spilt og sunget for utsolgte hus i Norge de fire siste årene. De kombinerer sang og dans med humor, og dette er første gang de medvirker sammen i en tv-serie.

Innkjøpt underholdningsmagasin for barn i åtte deler (2006)
Produsert av Monster Entertainment as
Medvirkende: Hans-Petter Moen, Anders Kjepperud, Kim A. Hagen, Kjærand Moe og Morten Bergheim.
Prosjektleder NRK: Tone C. Rønning
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no