Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. februar 2005 kl 20.10 Krøniken

Bella går så det suser

Søs (Maibritt Saerens), Palle (Anders W. Berthelsen) og Ida (Anne-Louise Hassing. (Foto: DR)
Søs (Maibritt Saerens), Palle (Anders W. Berthelsen) og Ida (Anne-Louise Hassing. (Foto: DR)
Det er blitt 1959, og det går så bra på Bella at de har vanskeligheter med å følge opp etterspørselen. Erik har et konkret forslag til hva de kan gjøre, men Kaj Holger er ikke begeistret, og en ny konflikt mellom de to er i emning.

Hjemme hos Søs og Palle har han så smått begynt å hinte om at han ønsker seg et barn til. Men Søs er ikke enig, hun vil heller begynne å jobbe igjen. Hun kjeder seg hjemme og vil gjerne ut og oppleve livet.

Ida og Erik nærmer seg forsiktig hverandre igjen. Samtidig skjer der forandringer på forlaget, som ikke er til Idas fordel.

Karen og Børge nyter tilværelsen i kolonihaven sin.

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK de neste fem episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Erik (Ken Vedsegaard), Søs (Maibritt Saerens), Ida (Anne-Louise Hassing) og Palle (Anders W. Berthelsen) sin liv er etter hvert blitt vevd inn i hverandres.

Erik og Ida giftet seg, men ble senere skilt, og Erik dro fra landet. Nå har han, på sin fars oppfordring, kommet tilbake til Danmark for å jobbe på Bella. Ida ønsker å gjøre karriere i Bergs forlag, og hun prøver så godt hun kan å samtidig mestre rollen som alenemor for sine to sønner. Hun og Erik har stadige konflikter når det gjelder barna.

Søs har giftet seg med Palle og blitt hjemmeværende husmor og politikerfrue. Palle gjør karriere i Sosialdemokratene, men Søs begynner å kjede seg.

I arbeiderhjemmet hos kommunisten Karen og sosialdemokraten Børge, Palles far, er det etter hvert blitt svært så god stemning. De har lagt politikken bak seg, men av og til fører deres forskjellige oppfatning til uenigheter.

Karin og Kaj Holger, Søs’ og Palles foreldre, representerer overklassen til fulle. Forholdet dem imellom har vært temmelig kjølig, men etter at Kaj Holger ble syk, er ekteparet kommet nærmere hverandre, og varmen har begynt å bre seg igjen.


Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 4)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Ken Vedsegaard, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø og Stina Ekblad.
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10, .
LENKER
  • Les mer