Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. januar 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Anslag mot medisinaldepotet

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En sjåfør i et av New Yorks medisinaldepot er ute på en opplæringsrunde med en nyansatt. Da skjer det fatale – de to blir brutalt meiet ned med automatvåpen. Bare fire esker viser seg å være fjernet fra den store bilen da politi og sikkerhetsfolk kommer til.

Sjåføren og den nyansatte ligger døde i lasterommet sammen med kartongene fulle av medisin. Etterforskerne Goren og Eames blir satt på saken og finner raskt ut at de fire stjålne eskene inneholdt det krefthindrende stoffet "somatropin".

Kroppsbygging
"Somatropin" viser seg også å være et svært ettertraktet stoff i kroppsbyggermiljøene. En annen hake ved stoffet, er at det er livsfarlig å innta for diabetikere. Alarmen blir utløst da en innlagt pasient ved et av byens sykehus går i koma etter inntak av "somatropin".

Goren og Eames sporer stoffet til brytetreneren Lane Ruddock. Han peker videre til Luke Miller som har en farmasøyt i nærmeste familie, nemlig faren som driver apotek.

Urent mel
Men det er noe som ikke stemmer. Goren og Eames kommer på sporet av apotekeren James Halliwell som viser seg å ha sendt helt legale bestillinger på "somatropin" til medisinaldepotet.

Hvorfor ble så de to i traileren myrdet? Her det noen som ikke har rent mel posen, men hvem?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Malignant"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57