Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2004 kl 23.30 Den uimotståelege Martha

Varm og romantisk komedie

Monica Potter spiller Martha (Foto: Laurie Sparham)
Monica Potter spiller Martha (Foto: Laurie Sparham)
Frank, Daniel og Laurence er gode venner. Egentlig ikke fordi de har noe til felles, men simpelthen fordi at slik har det alltid vært. Livet går sin vante gang inntil den dagen Daniel møter Martha på flyplassen i Minneapolis. I løpet av få dager vil Martha krysse alle de tre vennenes vei, og forviklingene tar fart. Det blir kjærlighet ved første, andre og tredje blikk.

Frank (Rufus Sewell) er en arbeidsløs skuespiller. Han er konstant røykende, lettere fordrukken og helt klart nevrotisk. Frank er i tillegg misunnelig på Daniel (Tom Hollander). Daniel er en vellykket forretningsmann i musikkbransjen. Han har en elegant leilighet, spiser dyre middager på fine restauranter og er som oftest omgitt av unge, vakre damer. Laurence (Joseph Fiennes) er stillferdig og innesluttet. Han drømmer om å forandre sitt nokså kjedelige liv, men mangler motet. Han tjener til livets opphold ved å lære eldre damer å spille bridge.

Enveisbillett til London
På flyplassen i Minneapolis er både Daniel og Martha (Monica Potter) på vei til London. Han er på vei hjem fra en forretningsreise, hun er på vei for å starte et nytt liv. Årsaken til at Martha har valgt London som reisemål er enkel: Dette var den eneste enveisbilletten hun kunne få ut av USA for 99 dollar – resten av hennes sparepenger.

Når flyet lander, har Daniel hodestups forelsket seg i Martha. Han blir derfor dypt ulykkelig når hun ikke møter opp til deres lunsjavtale den påfølgende dagen. I sin desperasjon sammenkaller han sine to venner, og ber om hjelp. Det skulle han ikke ha gjort. Frank ser nemlig endelig en mulighet til å ta en liten hevn over sin "vellykkede" kamerat, mens Laurence har helt andre planer…

Britisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Martha – meet Frank, Daniel & Laurence"
Regi: Nick Hamm
I rollene: Monica Potter, Rufus Sewell, Tom Hollander og Joseph Fiennes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83