Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. mai 2006 kl 22.30 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Ensom jul

Siv og Knut på bryllupsdagen. En ting er sikkert: De drømte om noe helt annet enn slik de har det akkurat nå.(Foto: Anniken Mjaaland)
Siv og Knut på bryllupsdagen. En ting er sikkert: De drømte om noe helt annet enn slik de har det akkurat nå.(Foto: Anniken Mjaaland)
- Det kan aldri bli som det var, sier Siv. I kveld feirer hun og ektemannen jul i en campingvogn på Bogstad.

Det er snart julaften når Siv og Knut får beskjed om å flytte campingvognen fra boligfeltet på Etterstad. De reiser til Bogstad camping for å feire høytiden der. Skjønt feiring, Knut tilbringer mesteparten av jula på gata i Oslo der han tigger penger til Sivs heroin-misbruk.

Livet de lever sliter på dem begge, og særlig Knut merker hvor tungt det er akkurat nå. - Du unner deg svært lite sjøl og det sliter jo på meg, sier Knut. - Men kjærligheten til Siv er jo slik at jeg gjør det allikevel…

Ny vår
Når det går mot lysere tider, ser paret mer optimistisk på fremtiden. Siv har bestemt seg for å søke om subutex – en prosess som kan ta mellom tre og seks måneder. Men før hun kan få innvilget søknaden, må paret skaffe seg fast adresse. En campingvogn er nemlig ikke bosted bra nok.

Om serien
Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faaberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no