Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 1999 kl 20.20 'Allo, 'Allo!

\'Allo, \'Allo! (t)


NRK1 lørdag 17. april kl 20.20
`Allo, `Allo!

Innbringende kunsthandel

General von Klinkerhoffen beordrer vår helt René til å gi ham de to verdifulle maleriene han har gjemt for å selge etter krigen.
I stedet blir det generalen som selger maleriene til en svensk kunstekspert, og han får en pen gevinst i form av gullbarrer til en verdi av to millioner francs.
Men René fornekter seg ikke, han greier å stjele fire av gullbarrene og avtaler med Yvette at de skal flykte til Sveits sammen med nattoget. Men snart oppdager den uheldige kaféeieren at alle av en eller annen grunn ser ut til å befinne seg på det samme toget...

Om \"`Allo, `Allo!\"
Denne britiske situasjonskomedien er like populær blant tv-seere i Singapore og Zimbabwe som i USA og Europa. Også blant norske seere har den i flere år vært en sikker vinner. På lørdagskveldene helt fram til høsten er det igjen duket for vanvittige forviklinger på Renés kafé.
BBC har laget ni serier på til sammen nærmere 90 episoder i serien, som hemningsløst harselerer over patriotiske krigsfilmer. I NRK ble den første sendt i 1989, og for to år siden startet man helt forfra igjen med de aller første episodene - med enorm suksess.
Vi er nå kommet fram til den femte serien, og alt er stort sett ved det gamle. Vår noe unnfallende helt, den franske kaféverten René (Gorden Kaye), driver stadig sitt risikable dobbeltspill der han forsøker å balansere mellom tyske okkupanter og motstandsbevegelsens folk. Han må også være konstant på vakt mot sin hustru Edith (Carmen Silvera) mens han varter opp sine to sexy og hengivne servitriser, Mimi (Sue Hodge) og Yvette (Vicki Michelle).
NRK1 lørdag kl 20.20
Tidligere sendt 5. oktober 1996

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
General von Klinkerhoffen (Hilary Minster) gjør en lukrativ handel.

Britisk komiserie (serie 5A, ep. 8)
Produksjon: BBC (1989)
Av Jeremy Lloyd og David Croft
I rollene bl.a. Gorden Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Sue Hodge, Kenneth Connor, Kirsten Cooke, Richard Marner, Hilary Minster, Guy Siner og Richard Gibson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51