Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. august 2006 kl 21.55 Sjalusiens makt

Endelig forsoning?

Oliver Dimsdale i rollen som den sjalu Louis Trevelyan. (Foto: BBC Worldwide)
Oliver Dimsdale i rollen som den sjalu Louis Trevelyan. (Foto: BBC Worldwide)
Louis' blir mer og mer forstyrret, og det er alvorlige bekymringer for hans helse. Samtidig fortsetter intrigene hjemme i England.

Louis flykter til Italia med sønnen, som Bozzle frarøvet Emily. Når kona til Bozzle får rede på mannens rolle i affæren, presser hun ham til å gi Hugh Louis' adresse i Italia. Hugh reiser for å forsøke å redde sin venn, selv om han har nok av egne problemer å stri med.

Familie versus følelser
Hugh og Emilys søster Nora har funnet tonen, men Noras foreldre er skeptiske til om Hugh er god nok for dem. Er en simpel journalist en passende ektemann for datteren til en guvernør? Hughs søster Dorothy opplever den samme problematikken: Tante Stanbury er svært oppsatt på at hun skal gifte seg med en av god byrd, mens Dorothy har funnet kjærligheten med en annen. Det blir en kamp mellom familie og følelser.

Hjemreise
Familien finner Louis og sønnen i Italia. Det virker ikke som noen av dem har det særlig bra, og Emily overtaler Louis til å komme hjem for å få pleie i England. Hun har fremdeles ikke gitt opp håpet om en forsoning, men spørsmålet er om Louis nå er i stand til det.

Om serien
"Sjalusiens makt" er et klassisk viktoriansk drama som utspiller seg over fire episoder. Handlingen sentrerer seg rundt det unge ekteparet Louis (Oliver Dimsdale) og Emily Trevelyan (Laura Fraser). Ekteskapet deres begynner raskt å skrante, hovedsakelig på grunn av at Louis er sjalu på sin hustru. Han mistenker at hun lar seg kurtisere av en gammel familievenn. Problemene blir stadig større, og frontene steilere. Etter hvert skjer det dramatiske ting, mens miljøet rundt dem febrilsk forsøker å holde fasaden.

Innkjøpt dramaserie fra BBC Wales/WGH Boston (2001)
Originaltittel: He Knew He Was Right
I de viktigste rollene: Oliver Dimsdale (Louis Trevelyan), Laura Fraser (Emily Trevelyan), Bill Nighy (Colonel Osborne), Geoffrey Palmer (Sir Marmaduke Rowley), Christina Cole (Nora Rowley), Stephen Campbell Moore (Hugh Stanbury).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)