Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. juni 2003 kl 21.00 Niern: Niern: Freddy's Real Nightmare

Men Freddy Krueger var ikke død…

Robert Englund som Freddy Krueger
Robert Englund som Freddy Krueger
Trodde du at marerittet på Elm Street var over da Freddy Krueger døde i 1991? I denne filmen, laget ti år etter, får vi vite at Freddy bestemmer selv når han skal dø – og han er ikke død ennå.

Regissøren Wes Craven har laget alle Nightmare-filmene, og første gang kinopublikummet kunne stifte bekjentskap med Freddy Krueger var i 1984. Nå stiller regissøren et intrikat spørsmål: Hva om alle Nightmare-filmene bare var film – og at et sted der ute fins den virkelige Freddy Krueger?

Skuespilleren Heather Langenkamp spiller seg selv i filmen. Hun hadde rollen som "Nancy" i den første filmen, "Nightmare on Elm Street". Nå er hun gift og lykkelig, og fortsetter skuespillerkarrieren samtidig som hun tar hånd om sin lille sønn. Men Heather begynner å få vonde drømmer, drømmer om en mann som bare skal finnes på film.

Heather får telefontrusler og merkelige brev fra en mann som påstår å være Freddy Krueger. Kan det være en gal beundrer? Heather blir mer og mer forvirret, ikke minst fordi hun også er i gang med å medvirke i en ny Nightmare-film. Hun bestemmer seg for å oppsøke regissøren Wes Craven i håp om at han kan hjelpe henne. Craven kommer imidlertid med en skremmende tilståelse.

Wes Craven forteller at han aldri skrev noen av Nightmare-filmene. Han var bar en frontfigur. Den ekte manusforfatteren ga ham manuskriptet for ti år siden. Heather finner forfatteren, og oppdager til sin skrekk at Freddy er en ekte demon, fanget og presentert på filmlerretet av denne sinnsyke, originale forfatteren. Men nå som det ikke blir laget flere Nightmare-filmer, er han på frifot…

Og nå kommer Freddy for å ta Heather og hennes lille sønn – i virkeligheten. Heather må kjempe alt hun kan for at Freddy ikke skal klore seg ut av fantasien og inn i livet hennes.

Amerikansk spillefilm fra 2001
Originaltittel: "New Nightmare on Elm Street"
Regi: Wes Craven
I rollene: Robert Englund og Heather Langenkamp
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83