Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 28. april 2009 kl 21.30 Last Man Standing

Ny reality: Drabelige manndoms-prøver

Ny realityserie hvor topp trente idrettsmenn møtes til dyst på måter du ikke har drømt om. (Foto: BBC Worldwide)
Ny realityserie hvor topp trente idrettsmenn møtes til dyst på måter du ikke har drømt om. (Foto: BBC Worldwide)
Det blir blodig alvor i den britiske reality-serien Last Man Standing. Gjennom åtte omganger forflytter seks deltakere, alle topptrente idrettsmenn, seg fra kontinent til kontinent og møtes til dyst på stadig nye måter.

Bare én kan vinne når seks idrettsungdommer fra Vesten blir utkommandert til de mest avsidesliggende deler av verden. Der skal de bo og leve sammen med de innfødte, trene sammen med dem og konkurrere i deres eldgamle former for sportskonkurranser.

Danser med svin
Disse konkurransene er noen av de tøffeste i verden. De seks utvalgte skal bl.a. bryte på innfødt vis med indianere i regnskogen i Amazonas, kick-bokse i India og kjempe mot svin på Nicobar-øyene.

I hver av de åtte episodene får karene en ny utfordring. Hele veien må de seks holde seg til de lokale konkurransereglene. Hvordan vil de klare seg når de skal kjempe mot de lokale mestere – og mot hverandre?

I tillegg til konkurransene må de delta i jakt, dans, svartekunst, gjennomgå årelating, prøve de innfødtes rusmidler, utholde ulike former for piercing osv.

Har britene Richard, Rajko og Mark sammen med sine amerikanske kamerater Brad, Jason og Corey tæl nok til å oppnå de innfødtes respekt?

Huka-huka-bryting
Dypt inne i Amazonas’ skoger hos kalapalo-indianerne foregår de såkalte kuarup-seremoniene, også kalt "dødens festival". I første episode av Last Man Standing deltar de seks utvalgte på et stevne for huka-huka-bryting. Deltakerne har vært isolert i flere måneder, gjennomgått styrketrening og levd på en spesiell diett for å øke kroppens utholdenhet.

Men før de seks får lov å delta, må de vise seg verdige for opptak på brytestevnet. Opptaks-ritualet består i å bli skåret med piraja-tenner skarpe som barberblader.

Programmet er sendt tidligere

Britisk dokumentarserie i 8 deler (2007)
Originaltittel: Last Man Standing
Kveldens episode: Brazil
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt i Programinformasjon:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Mer om serien