Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mai 1999 kl 18.30 5 på

5 på (ttv)


NRK1 lørdag 29. mai kl 18.30
5 på (6:9)

Kampen om semifinalen

Klare til å konkurrere om den siste plassen i semifinalen, som går av stabelen i morgen, søndag, er lagene fra Utleira skole i Sør-Trøndelag, Bygstad skule i Sogn og Fjordane og Nordbyen skole i Møre og Romsdal.
Lagene fra Rogaland, Østfold, Troms, Vestfold og Oppland er allerede klare for den spennende semifinalen.
Denne siste innledende runden i den populære spørreleken byr på kjente 5 på-oppgaver med blant annet Bowler hos tannlegen. I tillegg kommer det besøk av en speiderpatrulje som viser førstehjelp.
Programleder Eva Laukøy stiller som vanlig spørsmålene, mens dommer Yngvil Kiran gir poeng for svarene.

Om serien
For 11. år på rad møtes kunnskapsrike 11-åringer til denne utfordrende kunnskapsleken. \"5 på\" er en av de programseriene i NRK1 som har levd lengst. Gjennom årenes løp har programledere kommet og gått, men Yngvil Kiran har svingt med dommerklubba i alle programmene og nesten blitt en institusjon i den populære serien.
Nytt i år er en \"løype\" i studio med tre innlagte oppgaver underveis i tillegg til tradisjonelle kunnskapsspørsmål av godt, gammelt 5 på-merke.
I år får også lag fra samtlige 19 fylker igjen bli med i fjernsynsrunden. Dette er mulig gjennom et system med \"walk over\". Poengsummen fra radiorundene i vinter bestemmer hvor lagene kommer inn i konkurransen.
Hvert program består av to dueller. I de innledende rundene møtes først to lag fra samme region. Vinneren møter så et tredje lag fra regionen, og denne vinneren går videre til finalerundene. I alt lages ni programmer som sendes lørdager og søndager i NRK1 ut over våren.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Laget fra Sør-Trøndelag, Utleira skole, Trondheim: Harald Sivertsen (f.v.), Lene Kristin Hepsø, Tor Magne Hovlid, Merete Wik. (Foto: Henning Skjæret)

2. Laget fra Sogn og Fjordane, Bygstad skule, Gaular: Hanne Katrine Mundal (f.v.), Asgeir Stene Sæle, Miriam Søgnen Haugsbø, Magne Lone. (Foto: Henning Skjæret)

3. Laget fra Møre og Romsdal, Nordbyen skole, Molde: Hilde Aas Nøst (f.v.), Heidi Fredly, Magne Bakke Undhjem, Espen Rød. (Foto: Henning Skjæret)

Egenprodusert spørrelek fra NRK Sør-Trøndelag
Prosjektleder: Henning Skjæret, tlf. 73881200
Programleder: Eva Laukøy
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123