Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. januar 1999 kl 21.55 Lengselens blå blomst

Lengselens blå blomst

NRK1 søndag 17. januar kl 21.55
Lengselens blå blomst (2:4)

Betty og den store kjærligheten
I annen del av 1800-tallsdramaet \"Lengselens blå blomst\" raser napoleonskrigen videre i Europa. Faren ser ut til å være overhengende for at Sverige vil bli trukket med i krigen.
Samtidig får ungpiken Betty Tollman det stadig vanskeligere med å skjule hva hun føler for grev Claes Ekencrona, som er svaret på alle hennes drømmer om kjærligheten.
Følelsene ser ut til å være gjensidige, men forbindelsen aksepteres ikke av Bettys eldre søsken, enken Ulrika og handelsmannen Gustav. De frykter at hun bare skal bli et tidsfordriv for den fornemme unge mannen og ende opp med et tilsmusset rykte. Claes\' familie regner på sin side med at han vil gifte seg med den rike adelsfrøkenen Sophie Spjuut.
Men Betty er en egenrådig ung dame som ikke vil gi seg så lett. Vel vitende om hva hun setter på spill, avtaler hun å treffe sin elskede i hemmelighet.

Om serien
Det handler om ung kjærlighet under napoleonskrigens skygge i denne påkostede dramaserien fra Sveriges Television. \"Lengselens blå blomst\" er en fri bearbeiding av en av Alice Lyttkens\' populære historiske romaner.
De unge skuespillerne Eva Röse og Reuben Sallmander topper rollelisten, som dessuten består av berømte navn som Harriet Andersson, Bibi Andersson, Marika Lagercrantz og Hans Alfredson.
NRK1 søndag kl 21.55
Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Betty (Eva Röse) har funnet den store kjærligheten. (SVT-foto: Bengt Wanselius)

Svensk dramaserie etter en roman av Alice Lyttkens
Sendt i SVT1 12.10. - 2.11.98
Originaltittel: Langtans blåa blomma
I rollene bl.a. Eva Röse, Reuben Sallmander, Marika Lagercrantz, Benny Haag, Harriet Andersson, Bibi Andersson og Hans Alfredson
Regi: Lárus Oskarsson
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51