Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. april 2012 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

I passasjersetet til Brenner


Det siste halve året har programleder Hans Olav Brenner bedt med seg høyst ulike mennesker på kjøretur i sin californiahvite Volvo Amazon fra 1966, og latt dem tenke høyt om ting som ligger dem på hjertet.

Med bergensrapperen Lars Vaular i passasjersetet går bilen tom for bensin, bandet Katzenjammer setter desibelrekord for bilen og Åse Kleveland forteller om hvordan det er å se bakover for aller første gang.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks nye episoder, fortsette sin jakt på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner, hans.olav.brenner@nrk.no
Prosjektleder: Chris Foss, chris.foss@nrk.no
Pressekontakt: Silje Marie Lien, silje.marie.lien@nrk.no, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900