Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Årets finalister G - L


Finalistene fra G t.o.m L

G: One
Tlf 829 49 007

Artist: Alfie
Tekst/Melodi: Alfie

Alfie (Alf Gunnar Nilsen) er født i Trondheim, men bor i Oslo. Han er tidligere medlem av gruppa Cape, og jobber nå som musiker og kundekonsulent i Oslo Energi. Alfies forbilder er Jeff Buckley, Powderfinger og Stevie Wonder. Alf Gunnar Nilsen har også vært med på å skrive tekst og melodi til en annen Grand Prix-låt i år, ”Perfect Tragedy”.

H: Din hånd i min hånd
Tlf 829 49 008

Artist: Kikki, Bettan, Lotta


Tekst: Elisabeth Andreassen/Petter Anthon Næss
Melodi: Thomas G:son

Elisabeth Andreassen (Bettan) trenger muligens ingen presentasjon i Norges Melodi Grand Prix. Hennes sanglige kvalifikasjoner er vel kjent, men kanskje ikke alle vet at hun i år ble valgt til Göteborgs beste skuespillerinne?

Lotta Enigberg er klassisk utdannet pianist, og sier selv at hun elsker klassisk musikk og slagere, og hun framfører det helt OK. Hennes musikalske forbilde er Queen.

Kikki Danielsson er en ”glad och blyg dragspeltjej som älskar att sjunga country & schlager och gör det bra!” Dolly Parton er forbildet og livsmottoet lyder: ”Sjung och var glad!”


I: Wonderful Girl
Tlf 829 49 009

Artist: Monopole


Tekst/Melodi: Knut Bjørnar Asphol

Gruppa Monopole består av Svein Håkon Henriksen (vokal), Magnus Westgaard (bass), Hans Petter Solli (trommer) og Knut Bjørnar Asphol (gitar). Monopole har spilt sammen i to år. Bandet har tradisjonell rockebesetning – vokal, bass, gitar og trommer. Medlemmene i Monopole har en allsidig musikalsk bakgrunn.

J: Fool in Love
Tlf 829 49 010

Artist: Soda


Tekst/Melodi: Marte Hveem

Soda består av Kine Westvik (vokal), Frank Pedersen (gitar), Geir Wanvik (trommer) og Glenn Lindmark (synth). Vokalisten Kine Westvik er musiker og lærer, har mellomfag i musikk, vært ti år i band og fem år som solist i gospelkor. De andre bandmedlemmene har spilt i ulike grupper fra ungdomstiden, og har erfaring fra eget studio og Soda.

K: I’m not Afraid to Move on
Tlf 829 49 011

Artist: Jostein Hasselgård


Tekst/Melodi: Arve Furset

Jostein Hasselgård er fra Fredrikstad, men bor i Oslo. Han går for tiden på Norges Musikkhøgskole på jazzlinjen, hvor han har to år igjen. Han har jobbet med storband/orkestre, jazzband, gospelkor, popband med mer. Hans musikalske forbilder er blant andre Bobby McFerrin, Sting, Chet Baker og Stevie Wonder.

L: Perfect Tragedy
Tlf 829 49 012

Artist: Don


Tekst/Melodi: Håvid Engmark/Alf Gunnar Nilsen/Bjørnar Løberg

Don Kenneth Ramage er fra Oslo, og er servitør av yrke. Han har jobbet med forskjellige artister, VG-lista Topp 20 og har turnert i hele Norge. Don ønsker seg platekontrakt, og de musikalske forbildene er Prince, Kenny Latimore og Robbie Williams.