Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 12. september 2008 kl 20.40 Seks fot under

Nytt liv – ny begynnelse

Familien Fisher består av f.v: Claire (Lauren Ambrose), Nate (Peter Krause), mor Ruth (Frances Conroy) og David (Michael C. Hall). Foto: Warnerbros.
Familien Fisher består av f.v: Claire (Lauren Ambrose), Nate (Peter Krause), mor Ruth (Frances Conroy) og David (Michael C. Hall). Foto: Warnerbros.
Familien Fishers turbulente tilværelse toppet seg i forrige sesong da Nates kone Lisa ble funnet død. Ruth bestemte seg plutselig for at hun ville gifte seg, og Claire oppdaget til sin skrekk at hun var gravid. Endelig er det klart for sesong fire av "Seks fot under".

Det har vært store omveltninger i huset til Fisher-familien siden patriarken gikk bort. Nate har funnet seg til rette i rollen som begravelsesagent, men må nå tilpasse seg en tilværelse som alenefar. Han forsøker å oppfylle Lisas siste ønsker, men det er stikk i strid med hva Lisas familie ønsker.

Nates ekskjæreste, Brenda, slites mellom en gryende forelskelse i naboen og de gamle følelsene hun har for Nate. Keith og David har problemer i forholdet sitt, i likhet med Federico og Vanessa.

Federico har funnet sin plass i firmaet Fisher & Diaz, men på hjemmebane går alt i vranglås. Han oppsøker en prest for å få syndsforlatelse.

Den eneste som synes å være lykkelig for tiden, er nygifte Ruth, som skryter uhemmet av sin ektemann, George.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Falling into Place
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no