Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. mars 2006 kl 19.55 Borettslaget

Piirkas nye karriere

Piirka foran sin nye bårebil – han har startet begravelsesbyrå! Foto: Leif Erik Bye, NRK.
Piirka foran sin nye bårebil – han har startet begravelsesbyrå! Foto: Leif Erik Bye, NRK.
Pengene Piirka fikk fra sin forrige arbeidsgiver, har han brukt til å starte sitt eget begravelsesbyrå – og er nå den nye "begravningskonungen". Bærumsgutta sitter på glattcelle, og Ruth og Narvestad begynner på tegnekurs.

Det er duket for problemer av mange slag da finnen Piirka tar imot sin første kunde i det nystartede begravelsesbyrået. Problemene er både av språklig og mer medmenneskelig art.

Nikolay og vennene sitter på glattcelle på Sentrum politistasjon etter tumultene med DJ-en på byen. Nikolays mor er mildt sagt oppskjørtet og har hyret kjendisadvokat Mona Høiness til å representere sønnen. Nikolay prøver å legge skylden på vennene.

Ruth våkner til frokost på senga av sin omtenksomme bror. Han gratulerer Ruth med bestått førerprøve ved å overrekke et gavekort på tegne- og malekurs. For dem begge!

Ali og Evas familieliv går sin skjeve gang. Eva har gått til det dramatiske skritt å bestille time hos familierådgiver, men Ali kan ikke forstå at det skal være nødvendig å gå til en psykolog og "late som de er gærne".

Om serien
I vår sendes åtte nye episoder av komiserien "Borettslaget". I Tertitten Borettslag er driftsleder Narvestad fortsatt den ubestridte høvdingen og holder hjulene i gang med pinlig nøyaktighet. Linda Johansen slanker seg for å komme inn i kjolen hun brukte da hun ble Frøken Vesterålen i 1965. Ali og kona Eva strever med tidsklemma som småbarnsforeldre flest, og Piirka strever stort sett med allting. Det er flyttet inn tre nye beboere i Tertitten – bærumsguttene Nikolay, Andreas og Wilhelm. De driver med musikk og drømmer om å gjøre det stort som hip hop-ere. Narvestads søster Ruth er i ferd med å løsrive seg fra sin dominerende bror, blant annet ved å ta sertifikat. Yngve Freiholt har en ny karriere og blir sterkt involvert i livet til sin nevø, Roger.

Egenprodusert komiserie
NRK Underholdningsavdelingen
Manus: Robert Stoltenberg
Regi: Pål O. Nissen
I rollene: Robert Stoltenberg, Sidsel Sørli, Øystein Holm Larsen, Thomas Seeberg, Iram Haq, mfl.
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • Persongalleriet