Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mars 2001 kl 20.20 Middelhavet rundt med Keith Floyd

Middelhavet rundt med Keith Floyd (t)


NRK1 onsdag 14. mars kl 20.20
Middelhavet rundt med Keith Floyd (6)

Floyd i Costa del Sol

Keith Floyd befinner seg stadig rundt Middelhavet, og i kveld gjør han en stopp i Costa del Sol på Spanias sørkyst. Her møter han blant andre den kjente matadoren Miguel Rodriguez Miguelin, og han lager gazpacho og hummer i sjokoladesaus.

Etter å ha mikset forskjellige drinker, stekt sardiner på bambusstenger og overvært en lokal catwalk med badenymfer, er det på tide å kaste seg over noe kjølig.

Gazpacho
I en skål blandes de forskjellige ingrediensene, som består av:

Olivenolje
Hvitvinseddik
Hakket løk
Et eller to fedd hvitløk
Estragon
Hakket agurk
Hakket rød pepper
Hakkete tomater

Alle tingene blandes før de hakkete tomatene tilsettes, og så blandes alt lett igjen. Litt tomatpuré og isterninger legges i skålen. Til sist smakes den kalde suppen til med litt sukker, salt og pepper. Gazpachoen serveres med finhakket lø, pepperfrukt, agurk og brødkrutonger ristet i smør.

Hummer i sjokoladesaus
De små hummerne stikkes i nakken og halveres. Gjør klar en stor, dyp panne med olivenolje og smør.

Finhakket løk
Finhakket hvitløk
Finhakket ingefær
Chili

En tørr sherry helles over hummerne som smakes til med salt og pepper. Hummerne koker en 5-6 minutter. Når de er ferdige, legges de på et serveringsfat, og i pannen tilsettes friskpresset appelsinsaft og sjokolade (70-74 prosent og usøtet).

NRK1 onsdag kl 20.20

Britisk produksjon
Originaltittel: \"Floyd around the Med\"
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Keith Floyd under sydens sol med et glass i hånden (Foto: BBC)
2. Markedet på Costa del Sol rommer det meste (Foto: BBC)