Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. desember 2001 kl 20.45 Mari Maurstad med sitt "Glade Mariritt"

Underholdning i særklasse


 
 1. Mari Maurstad sier hun elsker å spille stygg, og det får hun muligheten til i soloshowet
1. Mari Maurstad sier hun elsker å spille stygg, og det får hun muligheten til i soloshowet "Glade Mariritt" som har gått sin seiersgang over hele landet
Mari Maurstad har opplevd eventyrlig suksess med sitt selvskrevne soloshow ”Glade Mariritt”, som siden i vår har gått sin seiersgang landet rundt. Nå får tv-seerne gleden av å oppleve Mari - en Mari som gir alt.

- Jeg føler meg på et vis tredimensjonal i denne forestillingen. Jeg får vist flere sider av meg selv enn det jeg vanligvis har mulighet til. Forestillingen handler ikke bare om tøys og tull, men også om litt mer alvorlige sider ved livet. Samtidig er varmen der, sier Mari.

Og det er ikke lite vi får være med på av fantastiske virkelighetsbetraktninger gjennom Maris minst 15 sceneskift; barneoppdragelse, mammografi, besøk hos gynekologen, mobiltelefonhelvete, bunadskavalkade og dialektmobbing er bare noe av hva Mari kan by på av dagliglivets trivialiteter og mareritt.

Ikke bare jentehumor
En del vil kanskje tenke at en forestilling som ”Glade Mariritt,” som handler om det å være kvinne, bare er morsomt for jenter. Men dette tilbakeviser Mari på det sterkeste:

- Det ville vært utrolig dumt å utelukke en bestemt gruppe fra humoren i stykket, og jeg er fornøyd med at jeg klarer å integrere menn også. De ler like mye som kvinnene i salen. Materialet handler mye om kjærlighetslivet mellom mann og kvinne, og det er jo noe alle kan forholde seg til.

Fin avslutning
Det som en gang var en drøm, ble skrevet og virkeliggjort midt mellom CD-innspillinger og jobb på Nationaltheatret. Siden suksessen på Scene West i Oslo i mai har Mari turnert med ”Maririttet” rundt i hele landet og til sammen spilt 120 forestillinger.

- Det er ikke fritt for at det er vemodig å avslutte, men nå legger jeg alt på loftet. Jeg er nødt til å si stopp før eller siden. Men jeg synes det er en kjempehyggelig avslutning å få forestillingen på NRK i jula. Da blir den liksom stående for alltid, sier hun.


Skuespiller og manusforfatter: Mari Maurstad
Musikalsk ansvarlige: Sverre Indris Joner og Tor Espen Aspaas
Regi: Svein Sturla Hungnes
Koreografi: Kjersti Alveberg.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf. 23 04 98 41/93046697

Bilder
1. Mari Maurstad sier hun elsker å spille stygg, og det får hun muligheten til i soloshowet ”Glade Mariritt” som har gått sin seiersgang over hele landet
2. I ”Glade Mariritt” får du servert de utroligste historier fra multikunstner og trebarnsmor Mari Maurstad (Foto:Drammen Teater)
3. Soloforestillingen ”Glade Mariritt” har fått stående applaus i hele landet, fra Sarpsborg til Harstad. Nå får tv-seerne oppleve fyrverkeriet Mari Maurstad. (Foto: Werner Juvik)