Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. desember 2004 kl 19.55 Tinas mat

Tina avslutter med nyttårssupé

Tina Nordström og Tomas Tengby byr på festsupé i sesongens siste program (Foto: SVT)
Tina Nordström og Tomas Tengby byr på festsupé i sesongens siste program (Foto: SVT)
Tina Nordström runder av sesongen med noe helt spesielt. Hun og Tomas Tengby byr på nyttårssupé, og lar oss også få se en hel del usett materiale fra tidligere program.

Nyttårssupeen består av hummercocktail med tomatgelé, rosastekt andebryst med karamelliserte poteter og appelsinsky. Desserten er glace au four med vaniljeis, jordbærsorbet, mandellikør og knust dajm.

For å gjøre forberedelsene og matlagingen lettere har Tina satt sammen et forslag på hvordan du kan gå til verks. Dagen før kan hele forretten gjøres ferdig på forhånd helt til det står "så langt kan man forberede".

Desserten kan forberedes helt og holdent. Det eneste du behøver å gjøre på festdagen, er å sette på ovnen og gratinere til den får en gylden farge. Den må absolutt ikke stå inne mer enn i 10 minutter.

De frosne andebrystene skal tines sakte i kjøleskap. Potetene kan skrelles og legges i vann. Løk og persille finhakkes til sausen.

På festdagen
Skinnet på andebrystene snittes, og saltes og pepres. De skal stekes sprø på skinnsiden. Potetene stekes, og det grønne gjøres ferdig. Sausen gjøres ferdig, sett plast over og still den til siden.

Når gjestene har begynt på hummercocktailen, settes andebrystene inn i ovnen på 130 grader i rundt 15 minutter. Potetgarnityret settes nederst i ovnen. Sausen varmes forsiktig, den skal ikke koke. Persille og løk blandes i. Hvis du ikke vil ha anden rosa, lar du den bare steke litt lenger i ovnen.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i høst og vinter tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og hun lanseres tungt i USA og Kina. For tiden arbeider hun med 13 programmer for amerikansk fjernyn, men neste høst er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

I april 2005 er det den unge kokken Niklas Ekstedt som leder programmet i SVT i Tina Nordströms fravær. Tina selv kommer tilbake på SVT høsten 2005 med 16 programmer, der hun forlater tv-studio, og begir seg rundt i landet.

Svensk matserie
Originaltittel: "Mat"
Med: Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
LENKER
  • Hjemmeside 
  • Tinas oppskrifter